Onderzoekers gingen er tot voor kort van uit dat je per 5 kilometer wandelen gemiddeld 45 calorieën per kilometer verbrandt, meldt RTL Nieuws. Maar volgens een Amerikaanse onderzoekers van de Southern Methodist University, verbranden de meeste mensen waarschijnlijk meer. Wandelen is dus een goede manier om aan lichaamsbeweging te doen. Je hoeft alleen maar je voordeur uit te stappen. Makkelijker kan bijna niet. Bovendien ben je lekker buiten en zie je tijdens het wandelen veel van je omgeving. Wandelen is eigenlijk ook niet blessuregevoelig en daarom kun je het makkelijk meerdere keren per week doen

Maar hoeveel calorieën verbrand je dan ongeveer?

Dit is natuurlijk afhankelijk van je tempo, de lengte van je wandeling en van je lichaamsgewicht, maar gemiddeld verbrand je met een uur wandelen (bij een snelheid van 5 km/uur) ongeveer 300 calorieën. Zeker de moeite waard dus.

Nog een paar tips

1. Hoe meer je wandelt, hoe beter. Plan dus meerdere wandelingen per week in. De wandeling mag ook een goed half uur duren.

2. Is het lastig om wandelingen in je drukke schema in te plannen? Probeer het wandelen dan te combineren met je dagelijkse activiteiten. Stap bijvoorbeeld een halte eerder uit de bus om het laatste stuk naar je werk lopend af te leggen of maak in de lunchpauze een wandeling.

3. Probeer altijd een beetje stevig door te lopen. Neem je armen mee in de beweging en laat je voet goed afrollen.

4. Neem bij lange wandelingen iets te eten mee, bijvoorbeeld wat noten of een van de andere tussendoortjes.

5. Download een app. Er zijn meerdere leuke wandelapps die je kan downloaden voor op je smartphone. Je kan apps downloaden die routes aangeven, zoals de app NatuurRoutes.

 

Pin It on Pinterest