Recept pompoen cheesecake met pompoen bodem

Deze pompoen cheesecake is de traktatie uit ons gratis weekmenu. Na een week vol heerlijke recepten en een mooi resultaat heb je natuurlijk wel een traktatie verdiend. Maar wel gezond uiteraard. Wil je alle recepten uit ons gratis weekmenu proberen? Schrijf je dan via deze link in voor ons gratis koolhydraatarme weekmenu

Bereidingstijd: 40 minuten Oven: 160 en 180 graden Bakken: 25 minuten

Dit heb je nodig:
1 pompoen
1 banaan, geprakt
50 g havermeel
50 g kokosmeel
2 eetlepels honing
1 ei
3 theelepels koek kruiden

Vulling:
500 ml volle kwark
200 ml slagroom
3 bananen
5 vellen gelatine

Topping:
50 g pompoen puree
1/2 eetlepel honing
Scheutje water

Zo maak je de pompoen cheesecake:

Begin met de pompoen. Halveer de pompoen en verwijder de zaden. Verwarm de oven voor op 160 graden. Verpak de open kanten in aluminiumfolie en leg de stukken pompoen in de oven voor 50 minuten. Schrap de pompoenhelften leeg met een lepel. Mix het met de staafmixer tot een gladde massa. Gebruik voor dit recept 200 gram pompoenpuree voor de bodem en 50 gram voor de topping.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de bodem. Leg bakpapier in je springvorm en vet de zijkant in. Voeg 200 g pompoenpuree samen met de geprakte banaan, meel, ei, honing en kruiden in een kom en mix het tot een egaal beslag. Giet het beslag in de springvorm en bak de bodem af in 25 min.
  2. Ondertussen maak je de vulling. Week de gelatine 5 minuten in koud water en knijp uit. De blaadjes in een pannetje leggen en deze mengen met 5 eetlepels water. Verwarm de gelatine al roerend tot de gelatine volledig is opgelost (niet koken). Pureer de drie bananen en meng de gelatine met de bananenpuree.
  3. Mix vervolgens de kwark en slagroom door de puree tot een romige consistentie. Stort dit dan op de taartbodem. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  4. Meng de overige pompoenpuree met de honing en breng het met een scheutje water in een steelpannetje aan de kook, laat het zo’n 10 min. koken op halfhoog vuur. Mix daarna, eventueel met een staafmixer, tot het een gladde saus wordt. Glaceer het over de taart en zet nog 30 minuten in de koelkast.

Circa 183 kcal per punt.

Wij zijn gek op heerlijke taarten zoals deze pompoen cheesecake. Bedenk je echter wel dat het een gezondere variant is, op een taart vol met suiker, maar eet hier niet onbeperkt van. Het blijft een traktatie. Deel deze taart dus met anderen en eet hem niet helemaal alleen op 😉

In dit filmpje laten we aan je zien hoe makkelijk je de pompoen cheesecake kunt maken. Het is echt de moeite waard. Hij is echt super lekker en fijn dat je op zo’n manier ook nog wat gezonde pompoen binnenkrijgt.

Meer informatie                   Naar de website

Pin It on Pinterest