Denk jij bij mediteren steevast ‘niet echt iets voor mij’? Wij probeerden de Meditation Moments App en zijn om. Naast gezond eten behoort een dagelijkse meditatie ook tot onze ‘gezond leven’ routine.

Video – 5 minuten meditatie

Mediteren voor beginners

En hoe heb je deze 5 minuten meditatie ervaren? Ben je altijd een beetje sceptisch over mediteren, vind je het snel een beetje ‘zweverig’.

Iedereen kan leren mediteren. Je hoeft hier écht geen yogi voor te zijn. Maar word jij een beetje onrustig van het beeld dat je alleen al stil moet zitten (en je to-do puilt echt uit… hoezo niks doen, geen tijd voor!) Dat is niet gek! Mediteren kan in het begin eerder een onrustig gevoel geven dan een relaxed gevoel, maar oefening baart kunst en je hoeft er geen uren voor op een kussentje te zitten.

Elke dag een momentje van rust

Dagelijks 5 – 10 minuten mediteren kan al heel veel effect hebben op je gemoedstoestand. Uit onderzoek blijk dat mediteren onder andere kan helpen bij het ervaren van minder stress, het levert een betere concentratie op, het laat je beter slapen en het houdt je emotioneel meer in balans.

Wat zijn de voordelen van meditatie?

De effecten van meditatie zijn groot. Al duizenden jaren mediteren mensen voor emotioneel en spiritueel welzijn. Maar het doet ook daadwerkelijk iets met je lichaam!

Deze video laat op een leuke manier zien wat de voordelen van meditatie zijn.

Dat zijn er nogal wat!

Mediteren met Nederlandse app

Vaker een rust momentje inplannen voor jezelf? Mediteren was nog nooit zo makkelijk met deze Nederlandse meditatie app; Meditation Moments. De meditaties zijn ingesproken door Michael Pilarczyk (je weet wel die ex-radio-dj met die prachtig, warme stem!)

Je kan de app gratis downloaden in de Google Play en App store. Dan heb je toegang tot 4 welkomst meditaties. De meditaties zijn ingedeeld in momenten; Start je dag, Relax, Korte Breaks, Inspiratie, Visualisatie, Geen stress en Slaap Lekker. Van elk moment kan je 1 preview meditatie luisteren en 2 muziek tracks.

Voor de prijs van een kopje koffie per maand heb je toegang tot meer dan 100+ meditaties en 10 uur aan hele relaxte muziek.

Pin It on Pinterest