Ben jij bezig met een koolhydraatarme levensstijl? Maar vind je het lastig om lekkere koolhydraatarme recepten te koken? In deze blog helpen wij jou een handje op weg.

Koolhydraatarm eten

Koolhydraatarm eten houdt in dat je tussen de 50-100 gram koolhydraten per dag eet. De foodsisters hanteren tussen de 50-70 gram koolhydraten per dag. Dit houdt in dat je de snelle koolhydraten zoals; aardappelen, rijst, pasta en brood zoveel mogelijk vermijdt. En je je koolhydraten voornamelijk haalt uit groente, fruit, zuivel en noten. (lees hier meer over koolhydraatarm eten zoals waarom koolhydraatarm eten en de voor- en nadelen)

Koolhydraatarm recept

Een koolhydraatarm recept bestaat voor een groot gedeelte uit groente en daarbij kun je een stukje vlees of vis toevoegen. Dit klinkt misschien een beetje saai. Maar dit is het zeker niet! Je kunt eindeloos variëren met verschillende groentes en deze op veel verschillende manieren bereiden. Om een recept koolhydraatarm te maken kun je de aardappelen, pasta en rijst vervangen door een groentevariant. Vervang gewone aardappelen door een zoete aardappel, rijst door bloemkool of broccolirijst en ook voor pasta zijn tegenwoordig groentevarianten te vinden zoals linzenpasta. Ook zijn er andere graanproducten die je af en toe kunt gebruiken in bijvoorbeeld salades zoals; bulgur, quinoa of volkoren couscous, maar beperk dit wel gezien deze producten nog relatief veel koolhydraten bevatten. Daarnaast zijn zuivel en eieren een gezonde koolhydraatarme bron. Hiermee kun je lekkere recepten maken voor het ontbijt of de lunch. Hieronder volgt een heerlijk koolhyraatarm ontbijtrecept.

Lekker koolhydraatarm recept: Frambozenmuffins

Dit heb je nodig:
150 gram zuivelspread light

2 eieren

50 gram boekweitmeel

15 frambozen

4 theelepels honing

4 theelepels bakpoeder

Mespunt zout

Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden

  1. Meng alle ingrediënten door elkaar en schep laagjes in de muffinvormpjes
  2. Bak de muffins in ongeveer 20 minuten gaar.

 

Op onze website vind je talloze andere lekkere koolhydraatarme recepten. Neem gerust een kijkje en laat je inspireren!

Pin It on Pinterest