Deze koolhydraatarme ovenschotel met kip, prei en courgette is één van de toppers uit ons nieuwste kookboek. 

Dit heb je nodig voor 2 personen:
2 kippendijfilets, in stukjes gesneden
2 preien, in stukjes gesneden
1 courgette
40 g cashewnoten
3 eieren
2 el zuivelspread light
100 g geraspte
48+ kaas
1 el kerriepoeder
1 el paprikapoeder
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi de kip met zout en peper. Bak in een hapjespan de kippendij in 4 minuten bruin. Voeg de prei toe en bak nog 1 minuut mee. Snijd de courgette in lange plakken en leg dakpansgewijs over de ingevette bodem en zijkanten van de springvorm. De eieren, zuivelspread, kaas en kruiden even goed mixen. Daarna de kip, prei en de cashewnoten door de mix heen scheppen. Verdeel dit mengsel over de met courgette bedekte springvorm. Bak de pie in het midden van de oven in ca.40 minuten gaar. Laat voor het aansnijden nog 10 minuten afkoelen.

Deze koolhydraatarme ovenschotel met kip is echt zo’n fijn koolhydraatarm gerecht dat kinderen ook erg lekker vinden. Dit recept is één van de vele recepten in ons kookboek gezond slank met de Foodsisters. Een aantal van deze recepten mochten wij ook bereiden op de tv. Wil je het filmpje zien om te zien hoe je deze ovenschotel klaar maakt? Kik dan hier Foodsisters bereiden koolhydraatarme ovenschotel met kip

 

Direct aan de slag met simpele weekmenu’s?

Pin It on Pinterest