Met dit heerlijke weer zijn ijsje superlekker maar natuurlijk niet zo gezond. Wil jij elke dag smullen van een ijsje zonder extra kilo’s aan te komen? Met deze ijs recepten kan het! En je kunt snel weer naar buiten, want de ijsjes zijn binnen no-time gemaakt. Wat dacht je van bosbessenijs of ijs met avocado? Supermakkelijk te maken! Tip: ijsvormpjes zijn van de Action.

Bosbessenijs

Dit heb je nodig voor 4 ijsjes:

50 gram bosbessen

1 eetlepel volle kwark

2 eetlepels volle melk

Zo maak je het:

1: Doe alles in de blender. Blend of gebruik een staafmixer om alles tot een gladde massa te maken.

2: Vul de potjes met het mengsel. Zet de ijsvormpjes minimaal 3 uur in de vriezer.

3: Je kunt de ijsjes makkelijk uit het vormpje krijgen door ze eerst 5 seconden in heet water te  dompelen zodat het buitenste laagje ijs smelt. Gelijk opeten

Avocado-limoenijs

Dit heb je nodig voor 4 ijsjes:

2 rijpe avocado’s

1 limoen

Zo  maak je het:

1: Schil de avocado’s, verwijder de pit en pureer ze in een blender (of met de staafmixer of keukenmachine). Snij de limoen in twee helften en gebruik een vork om het sap uit de limoen te persen.

2: Voeg het limoensap toe en mix.

2: Vul de potjes met het avocado-limoen mengsel. Zet de ijsvormpjes minimaal 3 uur in de vriezer.

3: Je kunt de ijsjes makkelijk uit het vormpje krijgen door ze eerst een 5 seconden in heet water te dompelen zodat het buitenste laagje ijs smelt. Gelijk opeten

Tip: Voeg voor een zoet-zure combinatie 4 theelepels honing aan het ijsmengsel toe.

Gezonde Chocolade-banaanijs

Dit heb je nodig voor 4 ijsjes:

1 rijpe banaan

50 ml sojadrink choco (Alpro)

1 eetlepel volle kwark

1 theelepel cacaopoeder

Zo maak je het:

1: Schil de banaan en pureer samen met de sojadrink, kwark en cacaopoeder in een blender (of met de staafmixer of keukenmachine).

2: Vul de potjes met het chocolade mengsel. Zet de ijsvormpjes minimaal 3 uur in de vriezer.

3: Je kunt de ijsjes makkelijk uit het vormpje krijgen door ze eerst 5 seconden in heet water te dompelen zodat het buitenste laagje ijs smelt.

Tip: Dip de ijsjes in gehakte pistache nootjes.

IJs met bubbels

Dit heb je nodig voor 4 ijsjes:

8 aardbeien

4 eetlepels granaatappelpitjes

100 ml Crystal Clear Sparkling cranberry

Zo maak je het:

1: Vul de ijsvormpjes tot de helft met Crystal Clear, voeg het fruit toe en leng verder aan met de Crystal Clear.

2: Zet de ijsvormpjes minimaal 3 uur in de vriezer.

3: Je kunt de ijsjes makkelijk uit het vormpje krijgen door ze eerst een 5 seconden in heet water te dompelen zodat het buitenste laagje ijs smelt.

Tip: je kunt ook frambozen, bramen of perzik toevoegen.

Alle ijsjes passen in een koolhydraatarm dieet.

Meer informatie                   Naar de website

Pin It on Pinterest