Wij hebben drie lekkere én gezonde Valentijnsrecepten voor je geselecteerd. Liefde gaat door de maag. Wat is er leuker dan zelf voor je grote liefde koken met Valentijn? Je kunt gaan uitpakken met een compleet vier gangen menu of je kunt het gewoon snel en simpel, maar wel lékker houden. Wij geven aan deze laatste optie de voorkeur. Je wilt immers ook nog tijd voor elkaar overhouden 🙂

We beginnen met een sweet voorgerecht

Dit heb je nodig voor 2 personen:
8 eetlepels slagroom, kant-en-klaar geklopt
200 ml yoghurt
100 g aardbeien (diepvries)

Zo maak je het:
1. Meng de yoghurt met de aardbeien met een staafmixer tot een gladde massa.
2. Spatel voorzichtig de slagroom door de aardbeienmousse.

Het hoofdgerecht honing-mosterd kip is een zoete verleiding

 

Voor 2 personen

1 eetlepel Dijon mosterd
1 eetlepel honing
1/2 eetlepel olijfolie
3 kippendijen (of poten) (ja, je leest het goed, je deelt er 1 samen hoe romantisch is dat?)
Zout
2 takjes rozemarijn
Peper

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een kom de mosterd, honing en olijfolie. Voeg een beetje zout toe na smaak. Proef, en voeg na smaak meer mosterd of honing toe.
  2. Wrijf de kip in met zout en leg de huidkant boven in een ondiepe, ingevette ovenschaal. Schep de honing-mosterdsaus over de kip. Plaats de takjes rozemarijn tussen de kip.
  3. Bak de kip in ongeveer 45 minuten gaar. Haal de ovenschotel uit de oven en bestrooi met peper. Lekker met sperzieboontjes.

En dan als toetje zelfgemaakte chocolade   

                                                                                                                                         

Wat heb je nodig:                                                                                                                                                50 g rauwe cacao
100 g gesmolten kokosolie
1 eetlepel honing
1 eetlepel gemengde noten, gehakt
1 eetlepel gedroogde cranberry’s
1/2 theelepel grof zeezout

Zo maak je het:
1. Meng de kokosolie met de cacao, noten, honing en cranberry’s.
2 Bedek een vierkant bakje of ovenschaal met vershoudfolie. Giet het mengsel erin en strijk het glad totdat het ongeveer 1 cm hoog is.
3. Laat het minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
4. Snijd in 6 blokjes.
5. Bewaar de chocolade in de koelkast in een afgesloten bakje

Bereidingstijd: 10 minuten Wachttijd: 1 uur

Voedingswaarde Kcal Eiwitten

(gram)

Koolhydraten

(gram)

Vet

(gram)

Verz vet(gram) Vezels (gram)
Aardbeienschuim 368 7,1 11,6 31,5 21,4 1,1
Honing-mosterd kip 315 33,5 21,7 9,1 1,7 6,3
2 blokjes zelfgemaakte chocolade 141 3,3 6,9 10,3 5,7 3,4

 

Welkom! Een cadeautje voor jou!

Onze weekmenu's uitproberen? Vul je gegevens in en ontvang een gratis koolhydraatarm weekmenu met handig boodschappenlijstje in je mailbox. 

Het inschrijven is gelukt! Veel plezier met ons weekmenu. Je ontvangt hem nu automatisch in je e-mail. Check voor de zekerheid ook je spambox.

Pin It on Pinterest