Hoe is Trijntje 24 kilo afgevallen?

Deze kop stond  in 2018 in de top 5 van best gelezen artikel op vrouw.nl. Wij vrouwen willen altijd weten hoe het iemand gelukt is om snel kilo’s kwijt te raken. Gezien mensen helpen met afvallen ons vak is waren wij uiteraard ook nieuwsgierig hoe het Trijntje gelukt is om 24 kilo af te vallen. Ze heeft het Alizonne dieet gevolgd.  Wij zijn op onderzoek uitgegaan en laten zien wat het kost, hoe het werkt en hoe kun je starten?

Alizonne kosten

Laten we maar beginnen met de prijs, want we zijn immers allemaal Hollanders. Als je bedenkt dat al vele BN’ers als Angela Groothuizen en Trijntje Oosterhuis hiermee zijn afgevallen dan denk je misschien al snel dat het niet voor jouw portemonnee is weggelegd. Je kunt de kosten van het Alizonne dieet niet zo snel op hun eigen website vinden. Er is wel online een brochure te vinden waarbij netjes de gemiddelde kosten per week worden weergegeven.

prijs
Gemiddelde dieetkosten per week in de startfase € 109,12
Gemiddelde dieetkosten per week na de ‘strenge’ periode € 73,12
Gemiddelde dieetkosten tijdens de laatste weken € 37,12

Uit de folder is op te maken dat je gemiddeld 6 tot 10 kilo per maand kunt afvallen met dit programma. Als ik zelf ga rekenen kom ik hier op uit: stel je valt hiermee 7 kilo per maand af dan zou je dit in theorie ongeveer 328,48 kosten. Groot voordeel van een dieet waar je zelf geld voor betaald is dat je motivatie ook heel hoog is. Je zult het wel laten om toch te gaan snoepen.

Hoe werkt het?

De basis van het Alizonne dieet is het eiwitdieet. Inmiddels vast al wel bekend bij vele. Zakjes met maaltijd suppletie en dieet repen. Er zijn vele varianten hiervan in de omloop in Nederland. Een eiwitdieet werkt eigenlijk heel eenvoudig. Je eet weinig calorieën, veel eiwitten en een voeding die laag is in vetten en koolhydraten. Hierdoor gaat je lichaam zijn eigen vetreserves aanspreken. En hierdoor kun je weer snel afvallen. Ook wordt er in de folder ingegaan op de laag frequente ultrasound behandeling. Of ultrasound behandelingen helpen bij je vetverbranding is al veel geschreven op het internet. Dus hierover zullen wij nu niet in detail gaan. Wat goed uitgelegd wordt in de folder is dat op deze manier afvallen niet moeilijk is, maar het belangrijkste is natuurlijk het eraf houden

Hoe hou je de kilo’s eraf?

Natuurlijk kijkt iedereen graag langs de zijlijn mee of Angela Groothuizen en Trijntje Oosterhuis ook hun kilo’s eraf houden. Hier schreven we al vele blogs over. Bij Alizonne wordt daarom gekozen voor regelmatige medische controles en wordt zo je dieet aan persoonlijke omstandigheden aangepast. Hiermee geven ze aan dat het niet alleen om de kilo’s gaat maar om het totaal functioneren van het lichaam. Een goede zaak.

5 tips om de kilo’s eraf te houden

Geen toegevoegd suiker nemen

Volg een weekmenu en zoek lekkere recepten hierbij

Plan je boodschappen volgens een vast lijstje

Meer groenten

Ga wandelen

Lekkere recepten hoog in aminozuren

Het dieet van Alizonne bestaat uit aminozuren. Wat zijn aminozuren zul je wel denken? Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Daarom hebben we twee lekkere recepten voor je met extra veel eiwitten. Begin de dag met extra veel eiwitten door een bak Griekse yoghurt of kwark te nemen. Vele vinden kwark een beetje zuur. Daarom hebben we een recept voor je met pure chocolade. Let wel op wat voor pure chocolade je kiest. Er kan namelijk toch nog best veel suiker in zitten. En ja, met suiker in je lijf gaat je lichaam juichen. Hoera, snelle energie, maar jij blijft met je vetmassa zitten. Daarom zijn wij altijd voorzichtig met het adviseren van af en toe een stukje pure chocolade. Wil je meer weten over welke chocolade je mag kiezen? We hebben hier een vergelijking voor je gemaakt van veel gekozen chocolade. Zo weet je zeker dat je niet de verkeerde keuze maakt.

alizonne

Stracciatella yoghurt

Dit heb je nodig:

200 ml kwark of Griekse yoghurt

25 g pure chocolade, in stukjes gehakt (bijv. Lindt met met 90% cacao)

1 eetlepel kokosrasp

1 theelepel honing

Zo maak je het:                                                                                                                                                             

Meng de Griekse yogurt met de pure chocolade, kokosrasp en honing.

Bereidingstijd: 5 minuten

Naast een ontbijt met veel eiwitten kun je ook bij de avondmaaltijd eiwitten binnenkrijgen door bijvoorbeeld het eten van vlees. Daarom hebben we een lekker recept voor je met een tartaartje.

Bloemkoolrijst met roerbakgroenten en tartaartje

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

½ zak roerbakgroenten naar keuze (200 g)

200 g bloemkoolrijst

1 rundertartaar (90 g)

75 g champignons, in plakjes

1 tomaat, in blokjes

1 teentje knoflook, uitgeperst

1 eetlepel Parmezaanse kaas, geraspt

1 eetlepel oregano of Italiaanse kruiden

peper en zout

Zo maak je het:

Roerbak de bloemkoolrijst in wat olie op hoog vuur in 4 minuten gaar. Bewaar het in een kom.

Fruit de ui en knoflook in 2 minuten aan in een koekenpan. Voeg de champignons en het tartaartje toe. Kruid met peper en zout. Maak het tartaartje fijn in de pan zodat het eruit ziet als gehakt.

Voeg de tomatenblokjes en oregano toe en bak het geheel in 5 minuten gaar.

Meng de bloemkoolrijst en kaas door het gehaktmengsel en roer het geheel door totdat de kaas gesmolten is.

Bereidingstijd: 20 minuten

Wil je nog meer recept inspiratie? Download dan ons gratis weekmenu.

Pin It on Pinterest