Met deze aanpassingen, wordt het een stuk makkelijker om koolhydraatarm eten vol te houden.

Wij helpen maandelijks honderden mensen per maand die met ons in 8 weken slank de uitdaging aangaan om koolhydraatarm te eten. Soms zien we dat mensen moeite hebben met het switchen van hun leefstijl. Hoe maak je het jezelf makkelijk? Wij geven je 5 tips.

Het grootse knelpunt is vaak dat je verward raakt, soms teveel keuzes hebt en dan eigenlijk helemaal niet meer weet wat te doen. Je valt dan maar snel terug in je oude vertrouwde (ongezonde) voedingspatroon.  Met onze tips helpen we je al een heel stuk op weg.

 1. Houd controle over de omgeving die je wél kunt controleren
  Het gaat om de omgeving in je eigen huis. Hier heb je zelf heel veel invloed op. Hoeveel wilskracht denk je te moeten hebben als je keuken vol chocolade, chips en de vriezer vol ijs licht? Zo lukt het niemand om vol te houden. En écht je hoeft geen volle kasten te hebben voor je visite, besef je dat je het vaak zelf op eet. Je visite zal het begrijpen. Aan de slag dus en alle ongezonde producten in de prullenbak. Het is al moeilijk genoeg om buiten de deur alle verleidingen van een gebakje bij de koffie, een borrelhapje bij de wijn etc. te kunnen weerstaan.
 2. Drink geen calorieën, maar eet ze
  Door alleen al te besparen op vloeibaar suiker geef je je gezondheid en gewichtsafname een enorme boost. Drink water, fruitwater of thee. Door 4 weken vol te houden, zal je al gewend raken. Even volhouden dus en dan voorgoed verbannen.
 3. Eet geen bewerkte koolhydraten
  Wij willen je niet bang maken voor koohydraten uit een wortel, pure en natuurlijke koolhydraten kan je vaak prima eten. Let vooral op koolhydraten van ‘witmeel’ zoals in bruin- en wit brood, pasta, wraps. Op het etiket vooral herkenbaar als tarwemeel. Je zult schrikken in hoeveel producten dit verwerkt zit. Dit zorgt ervoor dat er steeds veel glucose in je bloedbaan komt en bij weinig beweging slaat je lichaam dit op als een ‘reserve’ voorraadje vet. Door niet steeds de hele dag door koolhydraten te eten, zal je bloedsuikerspiegel minder pieken krijgen waardoor je je veel fitter zult gaan voelen.
 4. Eet voldoende gezonde vetten en eiwitten
  Eet je een salade bestaande uit een paar blaadjes sla en tomaten, dan zal je maag na 15 minuten alweer rammelen en wordt het een lange zit tot de volgende maaltijd. Zorg dat je jouw maaltijd naast voldoende groenten ook goed aanvult met gezonde vetten (olijfolie, olijven, avocado, noten) en eiwitten (ei, vlees of vis)
 5. Voorkom grazen
  Ga niet de hele dag door kleine beetjes eten. Geef ook je lichaam af een toe een aantal uur rust tussendoor. Focus op de hoofdmaaltijden en eventueel een klein gezond tussendoortje. Maar niet de heel dag een bak worteltjes op je bureau of een schaaltje komkommer. Vaak heb je niet écht honger, maar eet je uit gewoonte of verveling. Wist je dat ze in de jaren 50 vaak helemaal geen tussendoortjes mee naar hun werk namen? Flink ontbijten en een stevige lunch, hielp ze hun werkdag vol te maken.

Pin It on Pinterest