Tussendoortjes bevatten vaak ongemerkt veel suiker

Je schrikt echt van de hoeveelheid suiker in tussendoortjes. Om minder suiker te kunnen gaan eten is het eerst van belang dat je je bewust wordt van de suiker die je eet. Kijk dus op elke verpakking om de (verborgen) suikers te herkennen. Wist je dat het advies van de WHO 25 g toegevoegde suiker per dag is en dat we gemiddeld op 120 g suiker zitten? Dat is 30 suikerklontjes en 5x de norm! Tijd voor actie dus! Verdiep je in een welke koolhydraatarme tussendoortjes je wel mag eten.

Tip van de Foodsisters: laat alle tussendoortjes uit een verpakking liggen. Het gevaar is juist dat je denkt hiermee helemaal verantwoordt bezig te zijn. Een gezonde mueslireep, rijstwafel met een laagje chocolade, of notenreep met fruit bevat vaak al veel meer suiker dan je verwacht! Kies voor vers fruit, veel lekkerder en veel gezonder. Suiker is niet alleen kristalsuiker, maar ook honing, agavesiroop, kokosbloesemsuiker of in producten vaak als glucose, fructose of sucrose etc. Wil je meer leren over koolhydraatarm eten? Lees dan onze blog koolhydraatarm dieet de basis

 

suiker in tussendoortjes Collage2 - kopie Collagemueslibar - kopie CollageRoze Koek - kopie CollageSultana - kopie CollageVeganballen CollageZonnarura natural suiker raw suiker

 

Wil je een week suikervrij en koolhydraatarm eten volgens de norm van de WHO?

 

Pin It on Pinterest