Als het winter is heb ik altijd trek in suddervlees. Soms heb ik geen zin om het zelf te bereiden en speel ik vals. Dan haal ik het kant -en klaar bij onze scharrelslager. Maar elke keer als ik het zelf heb gemaakt en proef denk ik, oja zo makkelijk is het. Ik heb het recept voor deze winterschotel voor 1 persoon geschreven, maar je kunt gemakkelijk de hoeveelheden verdubbelen als je met zijn tweeën bent. Of misschien zijn jullie wel geen grote vleeseters dan heb je aan 200 gram vlees voor 2 personen voldoende. Eet er dan nog wat extra sperziebonen naast. Geeft gelijk weer wat meer kleur op je bord.

Oven: 170 graden

Dit heb je nodig voor 1 persoon:
200 gr runder riblap, in blokjes
1/2 el bloem
1/2 el boter
1/2 el olijfolie
3 sjalotten, gehalveerd
1 winterwortel, in reepjes
1/2 bakje ( kastanje) champignons, gehalveerd
1 laurierblaadje
2 takjes verse rozemarijn, fijngehakt
1,5 dl rode wijn
1 dl runderbouillon
½ el sojasaus
Peper en zout

Voor de stamppot:
1 grote pastinaak, in plakjes (250 g)
1/2 bouillonblokje
10 ml kookroom

Zo maak je het:
1. Haal het vlees door de bloem. Verhit de boter in een braadpan op middelhoog vuur. Leg de runderlap in de pan en braad 5-6 min. Aan beide kanten lichtbruin. Haal het vlees uit de pan voeg de olie, sjalotten, wortel, champignons en kruiden toe en bak dit 3 min.
2. Voeg vervolgens de wijn toe. Breng aan de kook en voeg de bouillon en sojasaus toe en laat dit 3 minuten doorkoken. Voeg het vlees toe. Doe de deksel op de pan en zet in de oven. Ongeveer 2 uur tot het vloeistof een dikke volle jus wordt en het vlees zacht is geworden.
3. Maak 15 min. voor serveren de pastinaak stamppot. Breng water met een half bouillonblokje aan de kook. Voeg de pastinaak en toe en kook ca. 10 minuten gaar. Stamp de pastinaak samen met de kookroom, tot een mooie stamppot ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de pastinaak met de winterschotel.

Dit recept komt uit ons gratis weekmenu. Wil je ook ons gratis weekmenu ontvangen? Meld je dan hier aan: https://www.foodsisters.nl/gratiskoolhydraatarmweekmenu/

 

8 weken lang koolhydraatarme recepten op een leuke en makkelijke manier?

Volg het programma in 8 weken slank met de Foodsisters.
Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week kan afvallen met lekkere en koolhydraatarme weekmenu’s

Meer informatie                   Naar de website

Pin It on Pinterest