hotel V

Laatst heb ik heerlijk geluncht bij Hotel V. Ik had een vissoep besteld en die was gewoon te lekker. Ken je dat gevoel dat je het liefst je kom uit zou willen likken? Nou dat kreeg ik bij deze soep. Ik heb nog nooit zelf vissoep gemaakt. Dus na deze lunch vond ik het hoog tijd om dit zelf te proberen. Ik kan je vertellen het is heel simpel en ook nog eens gezond.

Wat heb je nodig?

Voor de soep:

1 ui, gesnipperd

3 tomaten, in blokjes gesneden

2 scholfilets

2 aardappelen, geschild en in kleine stukjes gesneden

visbouillon tablet

1 bakje fruits de mer

2 tenen knoflook

Heerlijk met twee kaascracker van JIP en Jij belegd met forelfilet.

Zo maak je het klaar:

Verhit in een soeppan 2 eetlepels olie en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg de tomaten toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg de visbouillon en de aardappels toe en laat de soep met de deksel op de pan circa 12 minuten doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer. Verhit intussen in een koekenpan met anti-aanbaklaag de rest van de olie en bak hierin de vis in 7-8 minuten gaar, keer halverwege en bestrooi hem met zout en peper naar smaak. Leg de stukken vis en de fruit  in de soep en warm ze even mee. Zelf heb ik er ook nog mosselen bij gekookt en een paar toegevoegd aan de soep.

Een complete maaltijd met twee kasscrackers van Jip en Jij belegd met een stukje forelfilet. Ik vind het lekker om een klein beetje mosterd op de forel te smeren.

 

IMG_6454 (3)

Ik ben diëtist en geen foodstylist. Dus soms gaat er wel eens wat mis.

IMG_6452

 

Pin It on Pinterest