Het nieuwe programma vet fit dat vanaf maart wordt uitgezonden bij sbs 6 en wordt gepresenteerd door Irene Moors, houdt in dat deelnemers en BN’ ers samen aan de slag gaan voor een fitter lichaam.

Wat is het programma vet fit?

Het doel is om niet alleen maar met meerdere mensen tegelijk bezig te zijn met gezond en slank eten. Er gaan ook enkele BN’ers waaronder René Froger, Brace, Anne-Marie Jung en OG3NE aan de slag met een gezonde leefstijl. Het programma wordt door Irene Moors gepresenteerd. Je kunt via de social media kanalen oefeningen en recepten delen en ontvangen. In dit bericht lees je meer over dit nieuwe programma. Welke recepten ontvang je bij het programma? Hoe gaat het met de BN’ers en welke resultaten behalen ze. Wat zijn hun valkuilen? Lukt het ze om vol te houden? Ook lees je hieronder hoe je je op kunt geven voor het programma.

Bekijk hier het intro filmpje van het programma.

Goede voornemens zoals gezonder leven zijn soms lastig vol te houden, maar samen met anderen deze uitdaging aangaan, vergroot de kans op succes. Voor het nieuwe SBS6-programma Vet Fit gooien René Froger, Brace, Anne-Marie Jung en OG3NE alle excuses aan de kant en gaan zij – ieder op hun eigen manier – 100 dagen lang werken aan een fittere en strakkere versie van zichzelf. In dit door Irene Moors gepresenteerde programma dagen zij bovendien heel Nederland uit om vanaf 14 februari met hen mee te doen.

Hoe ziet het voedingsadvies en bewegingsadvies eruit?

Omdat er nu nog niet helemaal duidelijk is of de recepten van vet fit de richtlijnen volgen volgend de schijf van vijf van het voedingscentrum (op gewicht blijven) of dat de recepten van vet fit ook echt geschreven zijn op afvallen kunnen we hier op dit moment nog niet echt een mening over geven. Eerdere ervaring bij tv-programma’s waarin afvallen centraal staat is dat het wel een hoge ‘entertaining’ factor heeft. Soms lijkt dit wel belangrijker dan het resultaat van de deelnemers. In eerdere programma’s van SBS 6 zagen wij mensen met veel overgewicht trappen op rennen tot ze in beeld moesten kotsen. Deze programma’s zappen wij dan snel weg. Geen leedvermaak voor ons. Hoewel we absoluut elk initiatief van gezond leven en meer bewegen steunen. Vraag ik me dan wel eens af is deze manier van sporten niet veel te belastend voor iemands knieën etc. Kan deze persoon niet beter eerst wat gewicht verliezen. En beweging rustig aan opbouwen en dan niet direct door trappen op en af te hollen, maar eerst eens rustig wandelen of zwemmen.

De weekmenu’s of recepten die het programma vet fit met deelnemers gaat delen zijn op dit moment nog niet beschikbaar. Wel lijkt het erop dat je niet een weekmenu ontvangt om te volgen, maar elke dag losse recepten. Dit maakt het wel lastig om vooruit te plannen en boodschappen te halen voor de hele week. Onze weekmenu’s hebben bewezen resultaat. Je eet niet minder, maar anders. Zo zijn in ons gratis weekmenu wel 18 verschillende soorten groenten verwerkt. Zodra er meer bekend is over de recepten die bij het programma vet fit worden gedeeld. Zullen wij deze voedingskundig berekenen en hier onze visie op geven.

Mooie doelen

Wij hopen dat Nederland massaal aan de slag gaat om gezonder te eten en fitter te worden. Tijd voor actie!

Ook slanker en gezonder worden?

Net als de deelnemers van het programma vet fit?

Meteen starten met gezonde recepten

Wil je graag meer informatie lezen over dit programma? https://www.sbs6.nl/programmas/vet-fit/

Hoe vergaat het de deelnemers:

Brace verteld over afvallen met vet fit in het filmpje: Als ik straks 40 ben wil ik er ook nog goed uitzien. Ik wil goed in mijn vel zitten en er goed uitzien. Als ik het nu niet doe, dan houd het gewoon op.

Rene Froger over afvallen met vet fit : Als we ergens zijn en er word een wijntje gedronken, dan drink ik ook niet één glaasje wijn. Er is bij mij geen tussenweg. Het roer moet om. Ik wil zo lang mogelijk op het podium blijven staan en dat kan uiteindelijk alleen maar met een gezond lijf.

Anne-marie over afvallen met vet fit: Ga ik op het schoolplein nou die moeder worden met een trillende onderarm? Of word ik fit, strakker en weer lekker in mijn vel.

OG3NE over afvallen met vet fit: Wij zijn druk aan het werk. Om dan de balans te vinden dat je ook nog goed slaapt en gezond eet en dat is best lastig.

Nog meer informatie:

In Vet Fit laten de zes BN’ers alles zien op weg naar hun einddoel: de frustraties, de prestaties, de zwakke momenten en de guilty pleasures. Alles wat René doet, doet hij vol overgave. Dat geldt voor werken, sporten en ook voor snacken, snoepen en snaaien. René is het zat en wil voorgoed iets veranderen aan zijn levensstijl. Hetzelfde geldt voor Anne-Marie. Ze baalt ervan dat ze niet meer lekker in haar vel zit. Maar ja… Hoe verander je dat? “Ik heb een natuurlijke voorliefde voor zoet en vet, voor mij zijn dat randvoorwaarden van het leven”. Brace noemt zichzelf ‘Obracitas’ en weet heel goed dat er iets moet gebeuren. “Ik wil kunnen voetballen met mijn zoontje Miguel, zonder dat ik na drie minuten naar adem hap”. De OG3NE-zusjes Lisa, Amy en Shelley zoeken vooral de juiste balans. In het hectische bestaan dat bij hun drukke carrière hoort tóch gezond leven, dát is wat de meisjes dolgraag willen leren.

Deze zes BN’ers halen extra motivatie uit het feit dat ze heel Nederland via Vet Fit kunnen inspireren om met hen mee te doen. Vet Fit gaat namelijk niet alleen om meeleven, maar ook om meedóen. Iedereen die net als René, Brace, Anne-Marie en OG3NE ook fitter wil zijn en strakker in zijn vel wil zitten, kan zich nu al gratis aanmelden via www.sbs6.nl/vetfit en op de hoogte blijven via de Vet Fit-social kanalen (@vetfitnl en #vetfit). Wie meedoet ontvangt regelmatig workouts, recepten en tips én kan zijn of haar eigen resultaten en ervaringen ook delen met heel Nederland. Online, maar ook op tv. Met video’s, foto’s, je favoriete health snack of het mooiste rondje hardlopen in jouw buurt. Samen wordt alles makkelijker en dus gaan we met z’n allen voor dat ultieme doel: Vet Fit!

Woensdag 14 februari is de officiële aftrap van de 100 dagen durende actie en kan heel Nederland starten met werken aan een betere versie van zichzelf.

 

Welkom! Een cadeautje voor jou!

Onze weekmenu's uitproberen? Vul je gegevens in en ontvang een gratis koolhydraatarm weekmenu met handig boodschappenlijstje in je mailbox. 

Het inschrijven is gelukt! Veel plezier met ons weekmenu. Je ontvangt hem nu automatisch in je e-mail. Check voor de zekerheid ook je spambox.

Pin It on Pinterest