Afgelopen weekend heb ik een dinertje gekookt voor mijn ouders, gewoon omdat het kon. Ik had ze al eerder verteld over een heerlijk soepje dat ik een keer geproefd had. Die moest en zou ik ook aan mijn ouders laten proeven. De eerste woorden waren: venkelsoep?? Is dat wel lekker? Gelukkig waren ze na het eerste hapje om. Tijd om deze lekkere soep ook met jullie te delen.

Benodigdheden (4 personen):

  • 2 venkelknollen
  • 2 el olie (± 20 gram)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el bloem
  • 750 ml kraanwater (ook te vervangen voor 500 ml kraanwater + 250 ml halfvolle melk)
  • 1,5 groentebouillontabletjes
  • 80 gr gerookte zalm, gesnipperd
  • Dille, fijn gesneden

Bereiding:

  1. Maak de venkelknollen schoon door de stelen er van af te snijden samen met een stukje onderkant. Snijd daarna de knollen in dunne plakjes.
  2. Verwarm in een soeppan de olie en fruit de ui. Voeg na ongeveer 3 minuten de venkel toe. Bak ongeveer 5 minuten en voeg daarna de bloem toe. Bak nogmaals 3 minuten. Goed roeren!
  3. Voeg het water toe samen met het bouillontabletje. (of de water en de melk.) Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten op een zacht vuurtje doorkoken totdat de venkel zacht genoeg is om te pureren.
  4. Breng op smaak met peper. Serveer de soep in een mooie kom en voeg de gerookte zalm en dille toe.

Voedingswaarde per persoon:

Calorieën               Koolhydraten         Eiwitten                  Vetten                       Vezels

105 kcal                  3,7 gram                  5,5 gram                  7,2 gram                  1,9 gram

Meer informatie                   Naar de website

Pin It on Pinterest