Drie of vier dagen in de week vind je in onze weekmenu’s een lekker vegetarisch gerecht. Op deze manier leer je meer groenten te eten. En ben je ook nog duurzaam en diervriendelijk bezig. Afijn, in dit smakelijke groenterecept met supergezonde kikkererwten mis je vlees of vis geen seconde! En je zet deze veggieschotel in slechts 15 minuten op tafel! Zoals dat hoort op een slanke en snelle woensdag.

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

½ winterpeen, in plakjes gesneden

150 g broccoli, in roosjes gesneden

½ ui, gesnipperd

1 eetlepel doperwten (diepvries)

100 ml kokosmelk

1 eetlepel kikkererwten

1 teentje knoflook, fijngesneden

1 eetlepel kerriepoeder

1 theelepel gemberpoeder

olijfolie

peper (versgemalen) en zout

Zo maak je het:

  1. Kook de wortel en broccoli in 8 minuten gaar.
  2. Fruit de ui met 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan op halfhoog vuur in ongeveer 3 minuten aan. Voeg de knoflook, gember en kerrie toe. Roer alles door elkaar en bak het 3 minuten op laag vuur.
  3. Doe dan de doperwten, broccoli en wortel erbij en laat alles al roerend 2 minuten zachtjes bakken.
    Voeg de kokosmelk en de kikkererwten toe en kook nog 5 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Na de bestseller: Foodsisters gezonde, lekkere en makkelijke recepten zonder suiker   bieden wij jou een complete cursus om kilo’s te verliezen. De afgelopen 10 jaar hebben al vele duizenden cliënten mogen begeleiden bij het koolhydraatarm dieet. Al onze praktijkervaring hebben we nu voor jou gebundeld in één complete en praktische cursus. Je kunt gelijk aan de slag. Je ontvangt thuis een kookboek met 8 koolhydraatarme weekmenu’s en 8 boodschappenlijstjes + 8 protein broden.

Deze cursus is voor iedereen die kilo’s wil verliezen, maar geen tijd heeft uren in de keuken te staan of uitgebreide lunches op het werk te bereiden.

Meld je hier aan voor de cursus

 

 

Pin It on Pinterest