Ik ben gek op tomatensoep, zelfs de tomatensoep van mijn moeder die ze uit een Honig pakje toverde. Heerlijke verse tomatensoep net als in een restaurant leek mij altijd zo’n gedoe, vooral de tomaten ontvellen, maar wat blijkt het valt reuze mee. Mijn vriend had laatst zelfs verse tomatensoep gemaakt en als die het kan..

Ingrediënten (2 personen) 

– 8 tot 10 tomaten
– 8 zongedroogde tomaatjes
– 3 tenen knoflook
– verse Italiaanse kruiden zoals rozemarijn, tijm etc.
– olijfolie
– 1 rode ui
– 1 rode (punt) paprika
– 1 tablet biologische groentebouillon 

Verwarm de oven voor tot 200°C. Snijd de tomaten doormidden en doe ze in de ovenschaal. Snijd de knoflook in stukjes en verdeel die over de tomaten. Schenk er wat olijfolie over, leg de Italiaanse kruiden in de schaal en zet de tomaten 20 minuten in de oven. Kook ondertussen ongeveer 150 ml. water. Snipper de ui en paprika en bak deze in olijfolie. Voeg de zongedroogde tomaten eraan toe. Verkruimel het bouillonblokje in de pan en voeg een klein laagje kokend water toe. Zodra de tomaten uit de oven klaar zijn (het velletje laat dan al een beetje los), peuter je het vel er af en doe je de tomaten en kruiden in de pan. Laat dit nog een paar minuten pruttelen en pureer de soep met een staafmixer. Als de soep te dik is kun je er nog een beetje water bij doen. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Heerlijk met Ambachtelijke eiwitrijke toast van Jip op basis van Lupinemeel. Lupine heeft bonen, net zoals de sojaplant. Van deze bonen wordt een vezel gemaakt. Lupine bevat 40% eiwit en de koolhydraten zijn allemaal vezels. Perfect voor een verzadigde lunch of diner en als je op de lijn let. 

Nog meer soep lekker zelf maken?
Probeer ook eens onze Pompoensoep en Aspergesoep.

lunchtoast.png

 

Meer informatie                   Naar de website

Pin It on Pinterest