Intermittent fasting is een van de grootste (internationale) dieettrends van het moment. Het is een manier van eten die goed past bij mensen die bezig zijn met fitheid en afvallen.

Afgelopen week deelde Sylvie Meis in haar column in de Grazia dat ze ook aan intermittent fasting doet.

“Ik probeer om, zeker als ik de avond ervoor uit eten ben gegaan, te vasten tot twaalf uur ‘s middags. Daarna heb ik mijn ontbijt, lunch en avondeten. Ik sla dus geen maaltijden over, maar ik geef mijn lichaam wel de kans om te resetten en over te gaan op vetverbranding, wat helpt om lean te worden.” Schrijft Sylvie in haar column in de Grazia

Bron: Grazia

Ook deelde ze op Instagram wat ze op een dag eet tijdens haar vakantie zodat je wat inspiratie kunt opdoen.

https://www.instagram.com/p/B0TVznEFT3a/

Dit eet Sylvie Meis tijdens haar vakantie

Sylvie begint de dag met een sapje van 100% bleekselderij, daarna is het tijd voor zwarte koffie. De eerste maaltijd bestaat uit een variatie van gekookt ei, gerookte zalm, plakjes tomaat en avocado. Daarbij drinkt ze een wortelsapje. Daarna is het tijd voor een workout en een heerlijke lunch: zalm en tonijntartaar met groenten en salade. En aan het eind van de middag tijd voor een snack: champagne (het blijft natuurlijk wel vakantie…) met een bakje notenmix en wat fruit. ’s Avonds staat er vis met gegrilde groente en salade op het menu.

Uiteraard neemt ook de presentatrice af en toe iets zoets tijdens vakantie . Zo is op Instagram te zien dat ze de dag afsluit met een lekker toetje, maar wel… een kleine portie.

Twee recepten geïnspireerd op wat Sylvie eet op een dag

Groene smoothie

Zoals Sylvie al zelf aangeeft is een 100% bleekselderij sapje super gezond, maar qua smaak…. Daarom hebben wij een lekker recept voor je met iets meer smaak dan alleen maar pure bleekselderij.

Dit heb je nodig voor 1 grote kan:

½  komkommer, geschild

½ limoen, geschild en in stukjes gesneden

1 granny Smith appel, geschild en in stukjes gesneden

2 stengels bleekselderij, in stukken gesneden

1 kiwi, geschild en in stukjes gesneden

Zo maak je het:

Meng alle ingrediënten heel fijn in de keukenmachine. Voeg daarna 500 ml tot 750 ml water toe. Maal daarna alles met een staafmixer nog fijner.

Tonijntartaar

Je hebt vast niet zoals Sylvie een villa met privé kok tijdens je vakantie. Maar dat hoeft nog niet te betekenen dat je daarom alleen maar pizza en patat hoeft te eten. Zelfs als je op de camping zit kun je deze heerlijke tonijntartaar maken.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

150 g tonijn verse tonijn, fijngesneden

1 avocado, in blokjes gesneden

1 eetlepel sojasaus (Kikoman)

1 bosui, fijngesneden

1 eetlepel kappertjes

1 eetlepel olijfolie

3 eetlepels zure room

1 eetlepel mayonaise

½ theelepel wasabi spread

Zout en peper

Zo maak je het:

Meng de tonijn met de bosui, sojasaus, kappertjes en de olijfolie. Breng op smaak met peper.

Meng de avocadoblokjes met 1 eetlepel zure room en breng op smaak met zout en peper.

Meng de wasabispead met de mayonaise en verdeel hiervan toefjes over de borden.

Veeg daarna 1 eetlepel zure room met een lepel uit over het bord. Verdeel hierover de avocadoblokjes en leg daarbovenop de tonijntartaar.

Voor een nog mooiere presentatie kun je gebruik maken van een dresseerring.

Tip: Serveer er nog wat veldsla en plakjes radijs bij. Ook lekker en mooi. Maak je gerecht af met een paar knapperige stukjes groentechips

 

Pin It on Pinterest