Weinig tijd om te koken? Wat dacht je van dit snelle rijst gerecht? Dit recept is super simpel om te maken, staat snel op tafel en is heel erg lekker. Wij hebben een vegetarische variant gemaakt maar vleesliefhebbers kunnen eventueel wat kip toevoegen. Dit gerecht kun je trouwens prima de volgende dag opwarmen als je nog een portie overhoudt.

Bereidingstijd: 15 minuten

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

½ ui, gesnipperd

50 g zilvervliesrijst

100 g doperwten (diepvries)

100 g mais (blik)

1 teentje knoflook

½ theelepel gemalen komijn

½ theelepel kaneel

½ kippenbouillonblokje

Zo maak je het:

  1. Neem een hapjespan en bak op halfhoog vuur de ui en knoflook een minuut of 3.
  2. Voeg de kruiden en de rijst toe en bak dit 5 minuten mee.
  3. Doe de erwtjes en mais erbij en voeg 100 ml kokend water en het bouillonblokje toe. Doe het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat circa 10 minuten stoven. Af en toe omscheppen.

Na de bestseller: Foodsisters gezonde, lekkere en makkelijke recepten zonder suiker   bieden wij jou een complete cursus om kilo’s te verliezen. De afgelopen 10 jaar hebben al vele duizenden cliënten mogen begeleiden bij het koolhydraatarm dieet. Al onze praktijkervaring hebben we nu voor jou gebundeld in één complete en praktische cursus. Je kunt gelijk aan de slag. Je ontvangt thuis een kookboek met 8 koolhydraatarme weekmenu’s en 8 boodschappenlijstjes + 8 protein broden.

Deze cursus is voor iedereen die kilo’s wil verliezen, maar geen tijd heeft uren in de keuken te staan of uitgebreide lunches op het werk te bereiden.

Meld je hier aan voor de cursus

 

Pin It on Pinterest