Zijn jullie ook zo aan ’t genieten van de zomer? We zijn al getrakteerd op vele zonnige dagen. In de zomer eten we het liefst een lichte maaltijd. Bij ons staat dan ook geregeld een salade op het menu. Soms blijft er nog wel eens wat sla over. Wist je dat je daar een heerlijke soep van kunt maken? Het is makkelijk voor te bereiden, zodat je snel weer van een warme zomeravond kunt genieten.

P.S heb je ons gratis salademenu al? Zie onder het recept. 

Dit heb je nodig voor 1 persoon:
Voor de soep:
0,5 krop sla
1 aardappel (ca. 100 g), geschild en in stukken gesneden
1 bosui, in ringen gesneden
0,5 liter groentebouillon (van tablet)
1 eetlepel zuivelspread
1/2 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
Zout en peper

Zo maak je het:

1. Verhit in een soeppan 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin
de knoflook en bosui. Voeg de groentebouillon en de
aardappel toe en laat de soep met de deksel op de pan
circa 12 minuten doorkoken.

2. Snij de kern uit de krop sla. Snij de sla in grove stukken,
spoel af onder de kraan. Voeg de laatste 2 minuten de sla
toe in etappes. Goed blijven roeren. Bewaar een handje
sla om op de soep te garneren.

3. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer.
Roer de zuivelspread erdoor en breng op smaak met
peper en zout.

Tip: Voeg ter garnering wat verse basilicum aan de soep toe.

Meer informatie                   Naar de website

Pin It on Pinterest