Risotto smaakt elk seizoen heerlijk. Dit super makkelijke recept komt uit ons jaarprogramma. Koolhydraatarme risotto is niet zoals de Italianen het maken, maar wel lekker smeuïg door de kaas en zuivelspread.

Dit heb je nodig voor 1 persoon:
200 g bloemkoolrijst
8 champignons, in plakjes
50 g geraspte kaas 48+
1/2 groentebouillonblokje
1/2 rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
8 cherrytomaatjes, gehalveerd (geel en/of rood)
1 eetlepel zuivelspread
4 walnoten, in stukjes gehakt
Olijfolie

Zo maak je het:
Besprenkel de tomaatjes met olijfolie en wat peper en zout. Zet ze 20 minuten in de oven.

Fruit de ui en knoflook aan in een koekenpan.

Bak vervolgens de champignons en bloemkoolrijst 3 minuten mee op halfhoog vuur.

Voeg het halve bouillonblokje toe met een eetlepel water en de zuivelspread.

Roer het geheel goed door elkaar en laat op 5 minuten doorkoken op
halfhoog vuur. Hak de walnoten fijn en strooi dit over de risotto vlak voor
het opdienen.

TIP!
Voor de niet vegetarische variant kun je een halve kipfilet in stukjes toevoegen.

Pin It on Pinterest