Dit is een ideaal zomergerecht, zeker als je de kip op smaak brengt met kerrie en sambal en serveert met de knapperige groenten! En smaakt dit recept naar meer? Vergeet dan niet ons gratis salademenu te downloaden. (zie onderaan het recept hoe je dit gratis menu kunt ontvangen)

Dit heb je nodig voor 1 persoon:
50 gram notenrijst
1/2 gerookte kipfilet
80 g sugar snaps (diepvries)
1/2 gele paprika, in reepjes gesneden
1 bosui, in kleine ringen
80 ml kookroom
3 theelepels kerrie
1 theelepel sambal oelek
1 teentje knoflook, kleine stukjes gesneden
1 eetlepel olijfolie
zout en peper

Zo maak je het:
1. Breng de rijst, volgens de gebruiksaanwijzing op de
verpakking, aan de kook. Meng de gerookte kip met de
sambal.

2. Doe de sugarsnaps met de knoflook in de wok en bak 6
minuten op hoog vuur. Voeg daarna de paprika toe en bak
1 min. mee.

3. Voeg de gerookte kip, bosui, kookroom en kerrie erbij en
roerbak nog 1 minuut op halfhoog vuur. Verdeel over je
borden en serveer met de notenrijst. Je kunt dit gerecht
warm eten of af laten koelen en als rijstsalade eten.

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Pin It on Pinterest