Een topper en voor vele een blijvertje uit ons Intermittent Fasting kookboek. Heb je nog geen kookboek? Bestel hem hier: https://tinyurl.com/w5bqo2a

Dit heb je nodig voor 1 persoon:
75 g zilvervliesrijst
1/2 bakje (kastanje) champignons, in plakken
1 ui, gesnipperd
Boter

Voor de dressing:
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel kookroom
2 takjes verse peterselie, fijngesneden
Peper en zout

Zo maak je het:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een klontje boter in een koekenpan en fruit eerst de ui in 2 minuten
aan op halfhoog vuur. Voeg vervolgens de champignons toe en bak nog 6
minuten mee.

Voeg in de laatste minuut de gekookte rijst toe. Voeg de ingrediënten voor
de dressing toe en verwarm nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en
zout.

TIP!
Lust je geen champignons? Dan kun je dit vervangen voor courgette.

Waarom voegen we soms langzame koolhydraten toe aan de recepten van het intermittent fasting kookboek?

In dit recept vind je zilvervliesrijst omdat ervoor te zorgen dat je voldoende vezels binnenkrijgt. Je dag totaal bevat in onze weekmenu’s nooit heel veel koolhydraten. Volgens onze voedingswaarde berekeningen, ga je met deze kleine hoeveelheid koolhydraten alsnog prima afvallen.

Pin It on Pinterest