Heb je voor vanavond zin in een curry? In ons kookboek heet dit recept Indiase Curry, maar achteraf had ik (Janneke) het beter Hollandse curry kunnen noemen. Ik hou namelijk niet van spicy eten. Zo zijn kant -en klare curry pasta’s al te pittig🌶️🌶️ voor mij. Dan loop ik snel rood aan😯. Met dit recept hoef je niet met het gevoel dat het stoom uit je oren komt aan tafel te zitten.  

Om toch wel een curry smaak te creëren hebben we in dit recept romige kokosmelk en Curry madras kruiden van Jonnie Boer gebruikt. En ook nog eens koolhydraatram door de bloemkoolrijst.  Durf jij dit recept te proberen?

Dit heb je nodig voor 2 personen:
1 kipfilet
1/2 bloemkool
1 pakje kokosmelk
1 aubergine
1 rode paprika
1 rode ui
1 rode peper
2 tomaten, in stukjes gesneden
2 eetlepels Madras Indiase kruidenpasta (merk: Patak’s of Jonnie Boer Curry Madras)
Olijfolie
Zout en peper

Zo maak je het:
Snij de aubergine, rode paprika, ui en rode peper in stukken.

Snijd de bloemkoolroosjes los van de kern en was ze even. Laat ze in de keukenmachine kort draaien tot de bloemkool eruitziet als rijst. Niet te lang, anders wordt het puree.

Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de kipfilet rondom bruin. Bestrooi de kip met zout en
peper. Voeg de ui toe en bak 2 minuten mee op middelhoog vuur. Voeg de Madras-kruidenpasta
en kokosmelk toe. Voeg de groenten en rode peper toe en roerbak het geheel 4 minuten op hoog vuur.

Tip: voeg vlak voor het opdienen wat verse peterselie toe.

Dit recept komt uit ons kookboek: Gezond slank met de Foodsisters

Meer informatie                   Naar de website

Pin It on Pinterest