Dit heb je nodig voor 10 koekjes:
150 gram quinoa
½ theelepel komijn
1 bosui, in ringen
2 takjes koriander, gehakt
½ puntpaprika, fijn gesneden
1 teentje knoflook, uitgeperst
2 eieren
2 eetlepels maïzena
2 eetlepels geraspte kaas
Zout en peper
Olijfolie

Voor de avocado salsa:
1 avocado, in stukjes
2 tomaten, in stukjes
½ rode ui, in ringen
1 takje koriander, fijn gehakt
2 theelepels chilisaus
½ peper, fijngehakt (optioneel)
Zout

Zo maak je het:
1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet de quinoa af in een vergiet en druk al het vocht er goed uit. Laat de quinoa minimaal 15 minuten afkoelen.
2. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de avocadosalsa in een schaal door elkaar en bewaar in de koelkast.
3. Giet afgekoelde quinoa in een grote kom en roer de komijn, bosui, koriander, knoflook en paprika erdoor.
4. Klop de eieren met de maïzena met een garde. Voeg dit toe aan het quinoa mengsel. Voeg als laatste de kaas toe en meng alles goed. Laat het mengsel 10 minuten staan zodat al het vocht goed kan opgenomen worden.
5. Verhit een laagje olie of boter in een pan met antiaanbaklaag. Schep met een ijsboltang hoopjes quinomengsel in de pan. Druk ze met de achterkant van de lepel iets uit zodat de koekjes wat platter worden.
6. Bak de quinoakoekjes op hoog vuur in 3 minuten per kant goudbruin. Serveer de koekjes met de avocado salsa

Pin It on Pinterest