Lasagne is altijd ideaal om te maken als je veel mensen aan tafel krijgt. Iedereen lust het en daarom is het leuk om je gasten eens een andere variant voor te schotelen. Wat dacht je van koolhydraatarme pompoenlasagne? Vooral de combinatie rode curry en pompeon maakt deze lasagne perfect. Het is maar 20 minuten werk voor jou in de keuken, de rest doet de oven! Eet lekker!

Dit heb je nodig voor 1 lasagne (4 personen):

1 pak pompoenlasagnebladen (AH)

450 g (diepvries) pompoenblokjes

350 g mager gehakt

1 ui, gesnipperd

200 g tomatenpassata

2 teentjes knoflook

½ eetlepel Italiaanse kruiden (gedroogd)

2 eetlepels rode curry pasta

100 ml melk

6 eetlepels geraspte kaas 48+

1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd

Olijfolie

Peper en zout

Voor de bechamelsaus:

1 teentje knoflook, uitgeperst

6 eetlepels zuivelspread

4 eetlepels melk

Peper en zout

Zo maak je het:

  1. Ontdooi de pompoenstukjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen het gehakt rul, kruid het met peper en zout en voeg de ui er aan toe en bak 3 minuten op halfhoog vuur mee.
  2. Voeg vervolgens de knoflook, tomatenpassata, melk, Italiaanse kruiden en rode currypasta toe.
  3. Pureer de pompoenblokjes tot een gladde puree en roer door de tomatensaus. Roer de cherrytomaatjes door de saus.
  4. Begin nu de lasagne op te bouwen in een ingevette ovenschaal. Start met een laag saus, vervolgens een laag lasagnebladen, dan weer een laag saus en eindig met een laag lasagnebladen.
  5. Klop vervolgens de ingrediënten voor de bechamelsaus met een garde tot een gladde saus. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Giet de saus over de lasagne en strooi als laatste de geraspte kaas overheen.

Oven: 200 graden

Bereidingstijd: 20 minuten

Bakken: 30 minuten

TIP: Geen pompoenlasagnabladen? Snij dan zo dun mogelijke plakken van een flespompoen.

 

Meer informatie                   Naar de website

Pin It on Pinterest