Een ideale pastasalade om van te voren te maken en mee te nemen op de boot, naar het strand of het park. Snel klaar en iedereen gaat dit lekker vinden! Een mooie plek, goed gezelschap en lekker eten: heerlijk is dat. Wat ons betreft is deze pastasalade het startsein om de zomer te vieren!

Dit heb je nodig voor 2 personen:
200 g verse pasta fusilli van doperwtenbloem (verkrijgbaar bij AH)
1 blikje tonijn op waterbasis, uitgelekt
10 zwarte olijven, zonder pit en in stukjes gesneden
1/2  bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
6 zongedroogde tomaatjes, in stukjes gesneden
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel pijnboompitjes
1 eetlepel Italiaanse kruiden                                                                       3 eetlepels olijfolie                                                                                     Peper en zout

Zo maak je het:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de pasta af met koud water
zodat de pasta zacht blijft als het is afgekoeld.

Rooster de pijnboompitjes kort in de pan en laat even afkoelen.

Meng de pasta met de overige ingrediënten en breng op smaak met de Italiaanse kruiden en
eventueel zout en peper.

Tip: extra lekker met een paar fijn gesneden verse basilicum blaadjes.

Bereidingstijd: 10 minuten

Voedingswaarde per persoon:

Energie Koolhydraten Eiwitten Vet Verz. vet Vezels
552 49.4 40.7 18.8 2.8 10.1

Pin It on Pinterest