Dit notenbrood recept hebben we gemaakt omdat we je het verschil willen laten merken tussen een brood gemaakt van tarwemeel (luchtig en snel weer trek) of een goed vullend brood vol met gezonde ingrediënten en waar je écht power van krijgt om de hele middag vol energie door te komen. Eet als lunch twee plakjes van dit notenbrood en hebt geen tussendoortje meer nodig.  Je zit vol tot de volgende maaltijd. Wat extra fijn is aan dit brood je hebt het binnen no-time gemaakt. Alle ingrediënten door elkaar roeren. Even in de oven en klaar is je notenbrood! Eet smakelijk!

Dit heb je nodig voor  1 brood (10 plakjes):
50 g amandelmeel
50 g zonnebloempitten
50 g hazelnoten
50 g sesamzaadjes
50 g pistachenoten
50 g amandelen
75 g rozijnen
1/2 tl zout
3 eieren
2 el olijfolie
Cakevorm: 16 cm

Oven: 180 graden

Zo maak je het:
1. Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een spatel in een grote kom.
2. Bedek de bakvorm met bakpapier. Vul de bakvorm met het zadenmengsel. Druk goed aan.
3. Bak het brood 40 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen voordat je het gaat snijden.

Energie: 209 Kcal
Koolhydraten  11 gram
Eiwitten 6,6 gram
Vet 14,9 gram
Verzadigd vet 2 gram
Vezels  2 gram

*De voedingswaarden zijn per plakje, 1 brood bevat 10 plakjes.

Dit notenbrood is een recept uit ons gratis weekmenu. Wil je meer van deze recepten kik dan hier om het gratis koolhydraatarme weekmenu te downloaden

 

Welkom! Een cadeautje voor jou!

Onze weekmenu's uitproberen? Vul je gegevens in en ontvang een gratis koolhydraatarm weekmenu met handig boodschappenlijstje in je mailbox. 

Het inschrijven is gelukt! Veel plezier met ons weekmenu. Je ontvangt hem nu automatisch in je e-mail. Check voor de zekerheid ook je spambox.

Pin It on Pinterest