Dit is echt een recept waarmee je iedereen in de familie blij maakt. Neem een hap en je krijgt meteen het gevoel dat je in Mexico bent.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

200 g (vegetarisch) gehakt

100 g nachochips naturel

1 blikje tomatenblokjes (400 g), gezeefd

1 rode peper, in stukjes

1 rode ui, gesnipperd

1 teentje knoflook, geperst

1 zoete puntpaprika, in kleine stukjes

1 avocado

50 g geraspte kaas 30+

2 eetlepels crème fraîche light

1 theelepel paprikapoeder

Peper

Zo maak je het:

  1. Bak de ui, knoflook en rode peper in de pan. Voeg de paprika erbij en bak totdat ze zacht zijn.
  2. Doe daarna de tomatenblokjes en gehakt erbij en bak even kort mee. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
  3. Prak de avocado fijn. Bekleed de ovenschaal met de helft van de nacho’s. Doe hier het gehaktmengsel overheen.
  4. Schep hier vervolgens her en der wat klodders avocado en crème fraîche op en bekleed dit met de rest van de nacho’s. Strooi de kaas boven op en zet in de oven voor 20 minuten.

Oven: 180 graden

Bereidingstijd: 10 minuten

Bakken: 15-20 minuten

Pin It on Pinterest