Dit is een super lekkere cake die bestaat uit 2 soorten beslag. Ga jij deze lekkere cake maken?

Dit heb je nodig voor 1 cake:

1 pak zelfrijzend amandelbakmeel (Koopmans)

50 g boekweitmeel

100 g roomboter

2 rijpe bananen 2

1 eetlepel honing

2 eetlepels slagroom (ongeklopt)

6 eieren

2 eetlepels cacaopoeder

1 cakevorm (30 cm)

Zo maak je het:

1. Klop in een kom met de mixer de banaan, boter en honing tot een gladde massa. Voeg daarna een voor een de eieren toe en klop steeds even luchtig en voeg dan pas het volgende ei toe. Vouw als laatste de slagroom door het beslag heen.

2. Voeg het boekweitmeel en het amandelbakmeel toe en klop nog 1 minuut door.

3. Doe de helt van het deeg in een ander bakje. Voeg hier het cacaopoeder aan toe.

4. Vet het bakblik in en lepel een laagje van het lichte beslag erin. Voeg daarna voorzichtig een laagje van het cacaobeslag toe, daarna weer wat van het lichte beslag en ga zo door tot je beslag op is. Eindig met een laagje van lichte beslag.

5. Bak in de oven gaar in 60-70 minuten.

Bereidingstijd: 10 min. Baktijd: 60 min.

Oven: 160 graden 

Tip: Wil je een iets zoetere cake? Voeg dan 1 of 2 zakjes vanillesuiker toe.

Meer informatie                   Naar de website

Pin It on Pinterest