In dit recept wordt de ultieme lente groente –asperge- gecombineerd met kip, kruiden en champignons. Perfect voor een dinertje in de tuin! We hebben het ons gemakkelijk gemaakt met gedroogde kruiden. Maar met verse kruiden uit eigen tuin smaakt dit gerecht nog lekkerder.

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 teen knoflook, geperst
  • Zout en peper
  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 1 ui, in ringen
  • 200 g groene asperges, schoongemaakt en in drieën gesneden
  • 10 champignons, in stukjes gesneden

Bereiding:

  1. Voeg peterselie, basilicum, knoflook, zout, peper en olie in een kom. Leg de kip in dit kruidenmengsel en bak de filets in ongeveer 4 minuten op hoog vuur. Zet hierna het vuur zachter en bak de kip gaar.
  2. Voeg de ui toe en bak ongeveer 3 minuten. Voeg de asperges toe. Bak deze ongeveer 3 minuten mee. Voeg hierna de champignons toe en bak alles 3 minuten.

Voedingswaarde per persoon:

Schermafbeelding 2015-04-29 om 08.52.42

 

Pin It on Pinterest