Wij houden van bakken. Niet van die prachtige regenboog taarten die je op Instagram voorbij ziet komen, maar nuttige baksels. Gewoon simpele broodjes, waarvan je huis heerlijk gaat ruiken. En als je deze kwarkbollen nog eens lekker belegd met zelfgemaakte eiersalade dan heb je toch een heerlijk feestje op je bord.
Dit heb je nodig voor 4 bolletjes:
100 g Griekse yoghurt (vol)
1 ei
40 g amandelmeel
40 g speltmeel
20 g gemengde noten, ongezouten, grof gehakt
3 eetlepels havermout
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
Snuf zout
Zo maak je het:
- Meng de kwark en het ei door elkaar.
- Voeg alle overige ingrediënten toe in de kom en meng alles goed door elkaar. Dit kan met de keukenmachine of met de hand roeren.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg met een ijsboltang of 2 lepels over de bakplaat.
- Garneer de bovenkant met de nog wat havermout vlokken. Bak de kwarkbollen in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Oven: 180 graden
Bereidingstijd: 10 minuten
Bakken: 20 minuten
Voedingswaarden per kwarkbol:
Kcal: 202
Koolhydraten: 14 gram
Vet: 11 gram
Eiwit: 10 gram
Vezel: 2,7 gram
Vraagje: moet er griekse yoghurt in of kwark?
Hoi Jettie, Beide mogen gebruikt worden. Dit ligt er dus aan welke jij lekkerder vindt. Alvast eet smakelijk.
Kan ook met cremefrech
Ik heb ze gemaakt. De smaak was heerlijk, alleen leken het eierenkoeken….had ik het deeg eerst nog moeten rijzen?
Hoi ,
Mijn broodjes werden niet hoger. Ze bleven plat. Hoort dat? Gr Astrid
Hoi Astrid, Ze blijven inderdaad wel iets platter dan gewone bolletjes. Dit omdat ze geen bloem bevatten. Je mag de volgende keer een klein beetje bloem toevoegen mocht je ze wat hoger willen hebben.
Ook een beetje extra bakpoeder helpt het rijzen.