Wij houden van bakken. Niet van die prachtige regenboog taarten die je op Instagram voorbij ziet komen, maar nuttige baksels. Gewoon simpele broodjes, waarvan je huis heerlijk gaat ruiken. En als je deze kwarkbollen nog eens lekker belegd met zelfgemaakte eiersalade dan heb je toch een heerlijk feestje op je bord.

Dit heb je nodig voor 4 bolletjes:

100 g Griekse yoghurt (vol)

1 ei

40 g amandelmeel

40 g speltmeel

20 g gemengde noten, ongezouten, grof gehakt

3 eetlepels havermout

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel kaneel

Snuf zout

Zo maak je het:

  1. Meng de kwark en het ei door elkaar.
  2. Voeg alle overige ingrediënten toe in de kom en meng alles goed door elkaar. Dit kan met de keukenmachine of met de hand roeren.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg met een ijsboltang of 2 lepels over de bakplaat.
  4. Garneer de bovenkant met de nog wat havermout vlokken. Bak de kwarkbollen in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Oven: 180 graden

Bereidingstijd: 10 minuten

Bakken: 20 minuten

Voedingswaarden per kwarkbol:

Kcal: 202

Koolhydraten: 14 gram

Vet: 11 gram

Eiwit: 10 gram

Vezel: 2,7 gram

 

Pin It on Pinterest