Afgelopen dinsdag zag ik tijdens het boodschappen doen al die grote kolen liggen. Waarschijnlijk door de grootte van de kolen besefte ik me dat ik eigenlijk veel te weinig kool eet. Als je drie hoog woont wil je altijd zo min mogelijk zware boodschappentas hebben. Maar we hebben wel  een heerlijk lunch recept voor kool.  Je kunt voor dit recept zowel rode kool als witte kool gebruiken. En laten ze nu gelukkig bij mij in de supermarkt dit ook voorgesneden verkopen. Scheelt weer tijd. Je zult merken dat deze salade echt ‘rauw’‘ is. Het is knapperig en je zult meer moeten kauwen dan een salade van bladgroenten. Je kunt de kool ook een beetje zachter gemaakt door er de kool in een vergiet te doen en er kokend water overheen te gieten. En daarna spoel je het gelijk af met koud water.

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

Voor de salade:

150 g witte kool, fijngesneden

10 witte, pitloze druiven, gehalveerd

3 eetlepels gemengde ongezouten noten

2 eetlepels rozijnen
Voor de dressing:

2 eetlepels kwark

1 eetlepel mayonaise

1 eetlepel limoensap

½ eetlepel honing

1 eetlepel balsamicoazijn

1 eetlepel olijfolie

peper en zout

Zo maak je het:

  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en voeg deze samen met de kool, druiven, noten en rozijnen.
  2. Breng de salade op smaak met peper en zout.

Na de bestseller: Foodsisters gezonde, lekkere en makkelijke recepten zonder suiker   bieden wij jou een complete cursus om kilo’s te verliezen. De afgelopen 10 jaar hebben al vele duizenden cliënten mogen begeleiden bij het koolhydraatarm dieet. Al onze praktijkervaring hebben we nu voor jou gebundeld in één complete en praktische cursus. Je kunt gelijk aan de slag. Je ontvangt thuis een kookboek met 8 koolhydraatarme weekmenu’s en 8 boodschappenlijstjes + 8 protein broden.

Deze cursus is voor iedereen die kilo’s wil verliezen, maar geen tijd heeft uren in de keuken te staan of uitgebreide lunches op het werk te bereiden.

Meld je hier aan voor de cursus

 

 

Welkom! Een cadeautje voor jou!

Onze weekmenu's uitproberen? Vul je gegevens in en ontvang een gratis koolhydraatarm weekmenu met handig boodschappenlijstje in je mailbox. 

Het inschrijven is gelukt! Veel plezier met ons weekmenu. Je ontvangt hem nu automatisch in je e-mail. Check voor de zekerheid ook je spambox.

Pin It on Pinterest