Voor als je in het weekend heerlijke uitgebreid wil ontbijten of voor het Paasontbijt hebben wij weer iets lekkers voor je. Een wafel voor het ontbijt. Dit ontbijt is echt een taartje om de dag mee te beginnen. En maak deze wafels gewoon nog lekkerder door wat (diepvries) kersen te verwarmen in een steelpannetje en serveer deze warme kersen met een lepel Griekse yoghurt (of Skyr, kokosyoghurt, amandelyoghurt). We moeten toch elke dag het leven vieren?

Dit heb je nodig voor 4 wafels:

½ eetlepel vanille eiwitpoeder
2 eetlepels kokosmeel (of amandelmeel)
110 ml amandelmelk of sojamelk
2 eetlepels Griekse yoghurt
2 eieren
Snufje kaneel
1 eetlepel boter

Optioneel: voeg wat lijnzaad toe aan het beslag voor wat meer vezels.

Zo maak je het:

1. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron en giet in een beslagkom
2. Voeg vervolgens alle ingrediënten bij de boter en meng dit goed samen.
3. Giet het beslag in het wafelijzer en laat de wafels goudbruin worden.
4. Maak het af met een lepel kwark, wat warm rood fruit en nog wat kaneel

TIP: heb je geen wafelijzer, dan kun je deze wafels ook als heerlijke pannenkoeken serveren.

Oven: 180 graden

Bereidingstijd: 10 minuten

Bakken: 20 minuten

Voedingswaarden per wafel:
Kcal: 129
Koolhydraten: 3 gram
Vet: 9 gram
Eiwit: 8 gram
Vezel: 1 gram

Pin It on Pinterest