Een plakje cake als ontbijt. Wie wil dat nu niet? Wij hebben een heerlijk recept voor je. Door de kwark en bosbessen zit deze ontbijtcake vol smaak. Kopje koffie erbij en smullen maar.

Dit heb je nodig voor 12 plakjes cake:

80 gram amandelmeel
80 gram havermeel
3 eieren
500 gram Optimel magere kwark (smaak naar keuze)
Flinke hand blauwe bessen (frambozen of aardbeien mag ook)
1/2 theelepel bakpoeder

1. Pak een beslagkom en doe hierin de amandelmeel, havermeel, kwark, eieren en bakpoeder.
2. Mix dit geheel met een staafmixer, in keukenmachine of met de hand.
3. Voeg dan de blauwe bessen toe en roer deze er doorheen.
4. Pak een cakeblik en vet in met wat boter. Daarna giet je het mengsel in het cakeblik.
Zet de cake voor 30 minuten in de oven.

Laat de cake even afkoelen op een rekje. Hij kan nog wat nat zijn.

Oven: 200 graden

Bereidingstijd: 10 minuten

Bakken: 30 minuten

Voedingswaarden per plak (1 cake = 12 plakken):
kcal: 109
koolhydraten: 8 gram
eiwit: 5 gram
vet: 5,5 gram
vezels: 2 gram

Meer informatie                   Naar de website

Pin It on Pinterest