Sinds de bloemkoolrijst kant -en klaar te verkrijgen is in de supermarkt probeer ik steeds vaker klassieke rijst gerechten een koolhydraatarme twist te geven. Met deze gado gado is het super simpel. En uiteraard met zelfgemaakte pindasaus 🙂

Bereidingstijd: 20 minuten
Dit heb je nodig voor 1 persoon:
1 ei, hardgekookt en gehalveerd
1/2 verpakking bloemkoolrijst (200 g)
50 g sperziebonen
1/2 zak spitskool (200 g)
1 kippendij, in stukken gesneden

Voor de pindasaus:
1 eetlepel pindakaas
50 ml kookroom
1 theelepel sambal badjak

Zo maak je het:
1. Breng een grote pan water aan de kook voeg de sperziebonen toe en laat ze 6 min. Koken. Voeg in de laatste minuut de spitskool toe. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water. 2. Verhit vervolgens wat olie in een wok. Bak de kip in 4 min. al omscheppend gaar. Haal de kip uit de pan en roerbak vervolgens de bloemkoolrijst met de groenten 1 minuut op hoog vuur.
3. Verwarm ondertussen de ingrediënten voor de pindasaus in een steelpan. Roer op laag vuur met een garde tot een gladde saus.
4. Leg de groenten en het ei op een bord. Schenk de pindasaus over de kip.
Tip: Serveer er gebakken uitjes en taugé bij.

Welkom! Een cadeautje voor jou!

Onze weekmenu's uitproberen? Vul je gegevens in en ontvang een gratis koolhydraatarm weekmenu met handig boodschappenlijstje in je mailbox. 

Het inschrijven is gelukt! Veel plezier met ons weekmenu. Je ontvangt hem nu automatisch in je e-mail. Check voor de zekerheid ook je spambox.

Pin It on Pinterest