Koolhydraatarme chocolademelk vs gewone chocolademelk

Het wordt langzaam aan weer kouder en de dagen worden korter. Het wordt weer tijd voor warme chocolademelk! Ben je er ook zo gek op? Eén van de cliënten uit de praktijk vroeg mij: “Is het erg als ik dagelijks op mijn werk latte macchiato drink?” Nadat ik uitleg had gegeven vroeg ik deze cliënt: “Wat drink je nog meer graag op je werk?” Waarop het antwoord wat: “warme chocolademelk uit de automaat.”

Met behulp van onderstaande tabel heb ik uitleg gegeven dat een beker latte macchiato of warme chocomel al snel 130 tot 200 kcal levert. Waarvan de meeste energie wordt geleverd (jawel) door koolhydraten. Omgerekend zo`n 8 suikerklontjes per beker… En dan hebben we het nog niet eens over een toef slagroom er op of een lekker speculaasje er bij…

Wil je `s winters wel genieten van een warme chocoladedrank, maar ook voor je gewicht de juiste keuze maken? Dan hebben we een heerlijke guilt-free variant voor je. Zo maak je eenvoudig een slanke warme chocolademelk. Deze bevat maar 5 gram koolhydraten per glas! Ook jij kunt in de winter genieten van een verantwoorde mok warme chocomel, maar dan zonder schuldgevoel.

Dit heb je nodig voor koolhydraatarme chocolademelk

75 ml amandelmelk
75 ml volle melk
1 el cacao poeder
2 tl vanille extract
snufje kaneel

Verwarm de ingrediënten in een pannetje.
Tip: lekker met wat opgeklopte ongezoete slagroom.

130

1 Hoeveelheid Voedingswaarden Energie (kcal) Vet (g) Verz. vet (g) Koolhydr (g) Eiwit (g)
1 beker Latte macchiato 128 7 5 9 7
1 beker Magere chocolademelk 160 1 1 29 9
1 beker Halfvolle chocolademelk 200 4 3 31 8
1 beker Volle chocolademelk 220 7 5 30 9
1 beker Koffie, zwart 3 0 0 0 1
1 beker Thee zonder melk en suiker 0 0 0 0 0
1 beker Foodsisters chocolade melk 83 6 3 4  7

Pin It on Pinterest