koolhydraatarme mini-cheesecake met limoen en pistachenootjes

Wil je graag koolhydraatarm eten en ben je op zoek naar een heerlijke traktatie? Dan moet je deze koolhydraatarme cheesecake zeker maken. Niet alleen jij, maar ook je gasten zullen smullen van dit recept!

Dit heb je nodig voor 1 taart (9 punten)

150 g gemengde noten, gezouten
3 el amandelmeel
3 theelepels koekkruiden
50 g ongezouten roomboter

Voor de vulling:
500 ml volle kwark
200 ml limoen drink yoghurt (bv. Optimel)
6 vellen gelatine
5 limoenen (garnering)
van 1 limoen de schil geraspt en de vrucht geperst

Bakblik ca 20 bij 10 cm
Bakpapier

Zo maak je de koolhydraatarme cheesecake
1. Maal de noten fijn in de blender samen met de koekkruiden en  het amandelmeel.

  1. Smelt de boter in een steelplan en meng dit door het notenmengsel. Bekleed het bakblik met bakpapier en verdeel het notenmengsel over de bodem. Druk stevig aan met een lepel en plaats voor 30 minuten in de koelkast.
  2. Doe een klein scheutje drinkyoghurt in een pannetje en warm het op. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water, knijp daarna goed uit en voeg toe aan de warme drinkyoghurt en roer tot de gelatine opgelost is. Laat iets afkoelen.
    4. Mix de overige drinkyoghurt, limoenschil en sap, de kwark en gelatine tot een romige consistentie. 5. Stort dit op de notenbodem en laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

 

TIP: Versier met pistachenootjes en dunne plakjes limoen.

Bereidingstijd: 20 minuten. Opstijven: 3 uur

Wil je graag meer weten over koolhydraatarm eten? Lees dan ook onze blog:https://www.foodsisters.nl/koolhydraatarm-dieet-uitleg-en-weekmenu/

 

Afvallen kan ook simpel zijn

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week kan afvallen met lekkere en koolhydraatarme weekmenu’s

Pin It on Pinterest