Een super makkelijk recept voor iedereen die koolhydraatarm wil eten. In plaats van mie gebruik je peen julienne (fijn gesneden wortel) gewoon kant -en klaar te verkrijgen bij de vers gesneden groenten. Voor het gezin kun je natuurlijk nog wel mie erbij maken. Zo maak je iedereen blij. Schuif snel aan tafel voor deze lekkere eenvoudige maaltijd. Geniet van elke hap!

Dit heb je nodig voor 1 persoon:
150 g rundergehakt
1/2  zak of bakje nasi bami groente (250 g)
1 zakje peen julienne (150 g)
3 theelepels van zakje
Conimex Mix Bami (22 g)
zout en peper
Voor de pindasaus:
1 eetlepel pindakaas
50 ml kookroom
1 theelepel sambal badjak

Zo maak je het:
1. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak het gehakt rul.
2. Wacht tot de roze kleur verdwenen en voeg dan de nasi bami groente toe. Voeg vervolgens de bami kruiden toe. Bak nog 5 minuten op middelhoog vuur.
3. Verwarm ondertussen de ingrediënten voor de pindasaus in een steelpan. Roer op laag vuur met een garde tot een gladde saus.
4. Doe de peen julienne als laatste in de hapjespan en bak nog 1 minuut mee. Serveer de bami met de pindasaus.

Bereidingstijd: 10 minuten

Tip: Nog lekkerder met een gebakken ei, 1 eetlepel atjar tjampoer en 1 eetlepel gebakken uitjes

 

8 weken lang koolhydraatarme recepten op een leuke en makkelijke manier?

Volg het programma in 8 weken slank met de Foodsisters.

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week kan afvallen met lekkere en koolhydraatarme weekmenu’s

Meer informatie                   Naar de website

Pin It on Pinterest