Een kerst voorgerecht met avocado waarmee je iedereen blij maakt. Door de neutrale smaken zal je hier niet snel de plank mee mis slaan.
Dit heb je nodig  voor 4 koekjes:
½ courgette
1 ei
25 g amandelmeel
1 eetlepel geraspte  kaas 48+
1 theelepel curry madras kruiden (Jonnie Boer) of kerriepoeder
Voor de avocadosalade:
1 avocado, in plakken
1 ei hardgekookt, in stukjes
1 eetlepel roomkaas light

Zo maak je het: 

Maal de courgette fijn in een keukenmachine. Doe de courgetterasp in een theedoek en wring die goed uit zodat het vocht uit de courgette is.

Meng in een kom het ei met de amandelmeel, de courgette rasp en de kruiden.

Leg bakpapier op de bakplaat. Schep met een ijsboltang hoopjes courgette mengsel op de bakplaat. Druk ze met de achterkant van de lepel iets uit zodat de koekjes wat platter worden. Bak de courgette koekjes in 20 minuten krokant en bruin.

Maak ondertussen de salade. Meng alle ingrediënten door elkaar.

Beleg de pannenkoekjes eerst met wat blaadjes kropsla en vervolgens de avocado salade.

Bereidingstijd: 20 minuten

Bakken: 20 minuten

Oven: 200 graden

 

Pin It on Pinterest