Mag jij deze kerst het voorgerecht verzorgen? Dan kun je zeker indruk maken met deze lekkere zalmtaart.

Dit heb je nodig voor 8 personen:
200 ml slagroom
2 gelatine blaadjes
100 ml water
2 eetlepels zuivelspread (bijvoorbeeld: Philadelphia zalm en dille light)
300 g gerookte zalm
125 g gerookte forelfilet
150 g gemengde sla

Zo maak je het:

  1. Klop de slagroom met een mixer lobbig, dek het af en zet dit in de koelkast.
  2. Week de gelatineblaadjes in een kom met ruim koud water. Verwarm ondertussen 100 ml water  in een steelpan. Neem de pan van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en los deze al roerend op in het warme water.
  3. Bekleed een cakevorm royaal met vershoudfolie; laat de folie over de rand hangen. Bekleed de bodem met de helft van de zalm.
  4. Pureer met een staafmixer de forelfilet fijn. Voeg het gelatine mengsel toe en pureer glad. Laat de mousse snel in een kom met koud water afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Spatel de slagroom, de zuivelspread en peper naar smaak door de forelmousse. Schep de mousse op de zalm in de cakevorm. Strijk glad en verdeel de rest van de zalm erover. Vouw dicht met de overhangende folie. Laat minimaal 6 uur in de koelkast opstijven.
  6. Zet de taart 2 uur voor het uitserveren in de vriezer. Dit zorgt ervoor dat je de taart in mooie plakken kunt snijden.
  7. Haal de taart een kwartier voor serveren uit de vriezer. Stort hem op een plank en verwijder de folie. Snijd de taart in 8 gelijke repen en serveer op een bedje van gemengde sla. Garneer met wat tuinkers, zout en peper. Laat de taartjes nog even op ontdooien voordat je ze opdient.

Tip: Dit recept kun je gemakkelijk een dag van te voren maken, zodat je op de feestdag zelf genoeg tijd hebt voor je gasten.
Voorbereiding: 20 minuten Opstijven: 6 uur Bevriezen: 2 uur

Pin It on Pinterest