Foodsisters in de media

PERSBERICHT FOODSISTERS MAART 2016

 

———————————————————————

 

 

 

 

 

 

 

Nederlanders hebben geen idee hoeveel suikers ze eten

Nederlanders hebben geen idee hoeveel suikers ze eten. Hoeveel suiker eet jij dagelijks? Uit onderzoek van de Foodsisters

blijkt dat 83% van de Nederlanders geen idee heeft van de hoeveelheid suiker die zie dagelijks eten. Een zorgelijke situatie vinden de  Foodsisters, aangezien ons land wat betreft suikerconsumptie op nummer drie van de wereldwijde ranglijst staat.

Onderzoek onder 1225 respondenten toont aan dat 82% inschat minder dan 15 suikerklontjes te eten. De werkelijke suikerinname is echter zo’n 26 suikerklontjes per dag.

Foodsisters: “Mensen zijn zich vaak niet bewust van hun hoge suiker inname. Ons onderzoek toont aan dat het merendeel van de mensen geen idee hebben van hoeveel suiker ze per dag innemen. De hoeveelheid suiker wordt zwaar onderschat. Het zou goed zijn als mensen eens de tijd nemen om bewust naar hun suikerinname te kijken.”

“Veel mensen trekken zich niet veel aan van de berichtgeving over de grote hoeveelheid suiker in onze voeding en denken dat alleen dikke mensen teveel suiker eten. Ze realiseren zich echter niet dat teveel suiker bij hen ook de veroorzaker kan zijn van klachten als vermoeidheid en energiegebrek. De grootste leveranciers voor suiker in onze voeding zijn gezoete zuivelproducten, voorverpakte tussendoortjes en fris- en fruitdranken. Wanneer we vertellen dat een pakje vruchtensap qua suiker bijna gelijk staat aan een glas cola en een ‘puur natuur’ mueslireep 4 suikerklontjes bevat, dan staan ze versteld”

Het gevolg van de huidige manier van eten is niet gering. Als er niks veranderd hebben in 2025 namelijk ruim 1,3 miljoen Nederlanderssuikerziekte. Ter vergelijking: dat is net zoveel als het aantal inwoners van de provincie Limburg.

De missie van de Foodsisters komt dus op het goede moment. De zussen willen Nederland een stukje gezonder maken en het reduceren van de suikerinname is daar een eenvoudige oplossing voor.  Hun kookboek met suikervrije recepten is deze maand uitgekomen en staat op nummer  één van de best verkochte kookboeken van Nederland.  De Foodsisters willen laten zien dat minder suiker eten heel makkelijk, lekker én gezond kan zijn.

—————————————————————————————————————–

 

Bronnen

 

(1) Foodsisters 2016, n= 1225 (2) Bron Euromonitor (3) Bestseller 60 (4) Cijfers diabetes

———————————————————————————————————————————————————————————

Bron:

Suikerconsumptie Nederland: Euromonitor Diabetes vereniging Nederland

Onderzoek Foodsisters: N=249 https://www.facebook.com/Foodsisters/

——————————————————————————————————————————————————————————–

 

Over de Foodsisters:

Janneke en Amande Koeman, zijn twee zussen met een passie voor gezonde voeding. Hun missie is:  gezond eten voor iedereen haalbaar maken, ook als je een drukke baan of een gezin hebt.

 

Kinderlokker-NesquickDaarnaast voeren de zussen stevig actie tegen de onnodig toegevoegde suiker in producten. Dit doen ze door op hun blog. www.foodsisters.nl mensen te informeren, inspireren en leren over suiker in voeding en zijn ze nu met de kinderlokker campagne begonnen

 

 

 

Elke 14 dagen, wordt er een product dat zich met marketing specifiek op de doelgroep kinderen richt uitgelicht om ouders, scholen en kinderdagverblijven te wijzen op de hoeveelheid suiker in de voeding van onze kinderen. Ook zijn er gratis posters beschikbaar waarop kinderen zelf hun voedingsmiddelen kunnen plakken en daarnaast het aantal suikerklontjes.

Dat pondje extra komt niet altijd doordat je te veel eet, maar door het kiezen van de verkeerde voedingsmiddelen. Suiker bijvoorbeeld, dat zit stiekem overal in. Het is dus best nog lastig om een gezonde, smakelijke en simpele maaltijd op tafel te zetten. De zussen hebben een kookboek geschreven en er verschijnt regelmatig een weekmenu van de Foodsisters in de Libelle.

——————————————————————————————————————————————————————————–

Noot voor de redactie: Voor meer informatie, het aanvragen van een interview en/of voor het aanvragen van beeldmateriaal in hoge resolutie kunt u contact opnemen met:

Foodsisters: Janneke Koeman (diëtist)  T: (06)54 69 13 36 Mail: info@foodsisters.nl website: www.foodsisters.nl Uitgeverij Nieuw Amsterdam: Charley Haagsma Pers en publiciteit T: 020-5706112 Mail: chaagsma@nieuwamsterdam.nl

 

————————————————————————————————————————————————————–

uitslag suikeronderzoek foodsisters

uitslag suikeronderzoek foodsisters

suikeronderzoek 2 suikeronderzoek 3 suikeronderzoek 4 suikeronderzoek 5 suikeronderzoek 6 suikeronderzoek 7 suikeronderzoek 8

 

Enkele reacties uit het onderzoek:

Deborah“ Goh zou het niet echt weten….gokje 20. Ik heb ooit 2 weken aan zo’n suikervbrij challenge meegedaan. Maar dan ontdek je dat er bijna in alles suiker zit”.

Tineke: “ohhh, ik durf er eigenlijk niet teveel over na te denken. Wel de echte zoetigheid voor een groot gedeelte links laten liggen, maar die verborgen suikers……Ben bang dat ik makkelijk boven de 25/30 kom”

Simone “Eerlijk gezegt geen idee hoeveel maar teveel!”

Bianca   “Stuk of 15??? Raar eigenlijk dat je dat niet weet. Ongemerkt vast heel veel suikers binnen.”

Cindy “Nou dat is toch wel erg lastig, eerlijk? Ik heb echt geen idee!! Als ik zou moeten gokken zo’n 25 per dag??”——————————————————————————————————————————————————————————–

IN DE MEDIA

maart 2016

linda nieuws foodsisters

suiker onderzoek linda nieuws foodsisters

 

 

 

 

nhd cover nhd pag 1.1 nhd pag 1

‘Ben jij een onverbeterlijke zoetekauw? Met de Foodsisters ben je daar zo vanaf.’ Libelle

In dit boek vind je vele simpele en gevarieerde recepten die in een mum van tijd op tafel staan en bij iedereen in de smaak zullen vallen. De handige weekmenu’s zijn goed vol te houden, ook als je een onverbeterlijke zoetekauw bent.

Jamie Magazine mrt 2016

Makkelijke recepten die je zelfs zonder boodschappenlijstje kunt onthouden, precies wat we wilen. En wil je een kilootje kwijt?Spiek dan snel bij de koolhydraatarme weekmenu’s boordelvol zusterliefde.

 

 

 

 

magazine maart magazine maart

 

 

 

Gezond eten magazine:

 

Gezond eten: “Wie door het boek bladert krijgt het idee met een beste vriendin aan tafel te zitten.”

 

 

 

gezond eten inhoud

 

Spijkers met koppen:

 

Interview met Dolf Jansen bij ‪#‎spijkersmetkoppen‬. Bekijk onze missie: eet minder suiker en meer groenten. http://www.nporadio2.nl/gemist/video/1498/foodsisters

 

 

 

spuikers met koppen

 

 

 

GRAZIA

 

 

 

IMG_1093

 

 

 

IMG_1094 IMG_1095

 

 

 

De gezonde kok .nl

 

 

 

In het begin van het boek vind je uitleg over allerlei soorten suikers en tips om suikers te vermijden. Een tip is bijvoorbeeld: ‘Vruchtensap is vloeibaar suiker. Eet fruit, drink het niet.’ Ook wordt aangeraden om zoveel mogelijk met verse producten te koken en niet uit pakjes en zakjes. Ik eet zelf al twintig jaar zo min mogelijk suiker, dus ik kan me hier zeker in vinden.

 

 

 

gezonde kok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Janneke Koeman & Amande Koeman

Foodsisters

Pin It on Pinterest

Share This