Als we uit eten gaan zien we steeds vaker ceviche op de kaart staan. Het leuke aan dit recept is dat het een culinair hoogstandje is, maar juist super simpel om te maken. Dit is echt een gerecht waarmee je indruk gaat maken bij je vrienden. Wel heel belangrijk om verse kabeljauw te gebruiken. Zeg tegen je visboer dat je de kabeljauw rauw gaat bereiden. Een prima voorgerecht of slanke koolhydraatarme lunch.

Ceviche van kabeljauwfilet

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

¼  rettich (groenten), in dunne plakjes geschaafd

1 kabeljauw filets  (100 g)

sap van 4 limoenen

teentje knoflook, gesnipperd ½ rode peper, fijngesneden 1 handje veldsla peper en zout   Voor de mosterdsaus: 2 tl grove mosterd 20 ml kookroom light

1 el honing peper en zout

Zo maak je het:

Belangrijk dat de vis goed vers is. Snijd de kabeljauwfilet  in zo dun mogelijke plakken. Leg de plakjes in een schaal. Pers de limoenen uit, meng met de knoflook, peper en zout. Laat de vis hierin 10-15 min marineren. Tot de vis wit ziet. Leg de vis even apart.  Leg de rettichplakjes in het achtergebleven zuur en haal ze er direct weer uit. Serveer de vis op een bedje van rettich en garneer met veldsla.

Tip: garneer met flinterdunne plakjes radijs en waterkers.

 

 

 

 


 

Meer informatie                   Naar de website

Pin It on Pinterest