In deze blog gaan we bespreken hoe je in 6 stappen minder suiker kunt gaan eten. En wat mag je dan wel eten en hoe kun je minderen met suikers? Wist je dat we in Nederland op nr 3 van de wereld staat qua suikerconsumptie? Tijd om je eigen suikerconsumptie onder de loop te nemen.

1.       Stop met producten die veel suiker bevatten, maar ook producten gemaakt van witmeel. Wist je dat je lichaam witmeel ook omzet tot glucose? Eet zoveel mogelijk pure voeding, dus groenten, fruit vlees en vis. En zo min mogelijk producten uit een verpakking

2.       Weet dat je lichaam er op ingericht is om te vragen naar suiker. Dit omdat suiker een gemakkelijke energiebron is. Alleen door het grote aanbod dat we tegenwoordig hebben, is de verleiding om teveel suiker te gaan eten erg groot. Haal al je keukenkastjes leeg en zorg dat er geen schepijs in je vriezer ligt. Wil je meer weten over suikers en koolhydraten dan raden wij aan om onze blog over koolhydraatarm dieet te lezen.

3.       Door het eten van suiker komt er dopamine vrij in de hersenen. Je krijgt een goed gevoel en suiker kan troostend werken. Zorg ervoor dat je, wanneer je je sip voelt je andere afleiding zoekt. Lees een goed boek of ga buiten wandelen.

4.       Leer etiketten lezen. Weet dat een suikerklontje 4 gram suiker bevat. Wist je dat een healthy noten reep al snel 15 gram suiker bevat? Dat is 3,5 suikerklontje!

5.       Houd een detox-periode en houd eens vol om een periode van minimaal 3 weken alle toegevoegde suiker uit je voeding te schrappen. Zo reset je je smaak en hem je al snel veel minder zoetigheid nodig.
Eet niet te weinig! Je hoeft de dag niet door te komen op een blaadje sla en wat komkommer. Gezond eten betekend ook voldoende eten. Zorg dat je goed gevulde maaltijden eet. Anders schreeuwt jouw lichaam weer om snelle energie: suiker! Eet noten, een goed gevulde salade, gezonde vetten zoals avocado , eieren.

6.       Let op elke vorm van zoetigheid. Ga niet de witte suiker vervangen voor andere soorten suiker zoals kokosbloesemsuiker, agave siroop of honing.
Eet niet teveel zoetstoffen. Hoewel zoetstoffen vaak weinig kcal bevatten zorgen ze er wel voor dat je de smaak van zoetigheid niet afleert. Je blijft hierdoor gewend aan zoet drinken en eten.

Waar wacht je nog op! Start vandaag nog met minder suiker eten en ervaar het verschil!

Welkom! Een cadeautje voor jou!

Onze weekmenu's uitproberen? Vul je gegevens in en ontvang een gratis koolhydraatarm weekmenu met handig boodschappenlijstje in je mailbox. 

Het inschrijven is gelukt! Veel plezier met ons weekmenu. Je ontvangt hem nu automatisch in je e-mail. Check voor de zekerheid ook je spambox.

Pin It on Pinterest