Dit recept voor kleurige herfstgroenten uit de oven maakt ons altijd happy. Op het moment dat je de schaal uit de oven haalt komen de kleuren en heerlijke geur je tegemoet. Het is een makkelijk en lekker recept. In dit recept staan de herfstgroenten die wij zelf erg lekker vinden, maar varieer vooral.

1 pastinaak
1 winterpeen
2 zoete aardappelen
1  kleine flespompoen
1 grapefruit, in parten
handje walnoten

Marinade
1 lepel grove mosterd
1 lepel honing
verse rozemarijn en tijm

Bereiding

Verwarm de over voor op 180 graden.

Schil de pastinaak en wortelen met een dunschiller en snijd alle groenten in (grove) stukken. De schil kun je om de pompoen laten.Kook de pastinaak, winterpeen, en flespompoen ongeveer 7 min.
Was de zoete aardappelen en boen deze goed schoon. Droog daarna af en snijd er blokjes van. (zoete aardappel niet mee koken, deze worden te zacht anders).

Schep alle groenten in een grote ovenschaal of op een ovenplaat bekleed met bakpapier. Schenk de honing – mosterd marinade en wat olijfolie over de groenten en roer om en leg de kruiden in de schaal.

Plaats de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven, totdat de groenten mooi goudbruin en knapperig zijn. Schep de groenten tussentijds een keertje om. Doe de laatste 5 minuten de walnoten erbij. Vlak voor het opdienen de partjes grapefruit.

Tip: Lekker met geitenkaas of feta

Foto: (op de foto worden iets andere groenten gebruikt dan in het recept)
Adam Jaime

Pin It on Pinterest