Als je denkt aan een cupcake, stel je je waarschijnlijk een zoete variant voor. Maar een cupcake hoeft niet altijd zoet te zijn. Je kunt een hartige cupcake op alle momenten van de dag eten. Als snack, ontbijt of bij de avondmaaltijd met een lekkere frisse salade erbij. Of wat dacht je ervan om ze mee te nemen naar een picknick. En heb je nog geen inspiratie voor het Paasontbijt dan is dit een verrassende twist om je eitje te eten. Toch liever een zoete cupcake maken? Probeer dan deze fantastische chocolade cupcake.

Dit heb je nodig voor vier muffins:

4 eieren
Serranoham 4 plakjes
Halve paprika
4 cherrytomaatjes
Handje spinazie

Cupcake vormpjes of een muffin bakblik

Zo maak je het:

1. Beleg een cupcake vorm met plakken ham.
2. Snijd of knip de ham weg die er meer dan 1 cm bovenuit steekt.
3. Kluts de eieren in een kom en voeg aan het einde de paprika, spinazie en cherrytomaatjes toe.
4. Giet het eimengsel in de hamvormpjes en plaats de muffinvorm in de oven voor 25 minuten

Oven: 180 graden

Bereidingstijd: 8 minuten

Bakken: 25 minuten

Voedingswaarden:
Kcal: 83
Koolhydraten: 1 gram
Vet: 5 gram
Eiwit: 8 gram
Vezel: 0,6 gram

Meer informatie                   Naar de website

Pin It on Pinterest