Af en toe kun je best een dagje geen vlees op tafel zetten. Maar wat eet je dan wel? Bijna alle kant- en klare vega burgers zitten vol soja. Gewoon lekker zelf je vega burger maken is heel simpel. En als je hier halloumi voor gebruikt is het ook nog eens super lekker. Halloumi vind je in het schap de supermarkt naast de fetakaas.

Dit heb je nodig voor 6 burgers:

1 blik kikkererwten, uitgelekt (150 g)

200 g halloumi, in blokjes gesneden

1 ei

2 eetlepels bloem

1 teentje knoflook, uitgeperst

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel kerrie

2 theelepels olijfolie

Zo maak je het:

1. Mix de kikkererwten fijn in een keukenmachine met de olijfolie, knoflook en de kruiden.

2. Voeg daarna de halloumi, ei en bloem toe. Mix nog even kort door, er mogen nog wat stukjes zichtbare halloumi in zitten.

3. Vorm 6 burgertjes van de mix. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de burgers op halfhoog vuur 3 minuten per kant krokant.

Meer informatie                   Naar de website

Pin It on Pinterest