Brr wat is koud! Ben jij ook zo’n koukleum? Een warm soepje doet wonderen, dan kan je er weer helemaal tegenaan en krijg je weer lekker veel engerie! Wij hebben twee heerlijke gezonde soepjes voor je gemaakt. Denk ook eens aan soep als lunch om weer even lekker door te warmen.

Romige wortelsoep met slank kaasuienbroodgezonde wortel soep

Dit heb je nodig:
1 bouillonblokje (groenten)
250 ml kokend water
500 g wortels, geschrapt en in plakjes gesneden
1 mespunt sambal
1 eetlepel zuivelspread light

Zo maak je het:
1: Breng bouillon met de wortels aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes doorkoken totdat de soep gaar is.
2: Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine.
3: Breng de wortelsoep op smaak met een mespunt sambal. Roer voor het serveren de zuivelspread door de soep voor een romige smaak. Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout.

 

 

Traditionele uiensoep met S

IMG_0456 (2)

Dit heb je nodig:
Scheutje olijfolie
250 g uien, in dunne ringen gesneden
1 teentje knoflook, geperst
500 ml kippenbouillon
75 ml droge witte wijn
1 laurierblad
1 takje tijm
Peper en zout

Zo maak je het:
1: Verwarm olie in een soeppan en voeg de ui en knoflook toe.
2: Bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 25 minuten, of totdat de uien diep goudbruin zijn en beginnen te karameliseren.
3: Voeg de bouillon en de wijn toe en breng aan de kook. Voeg het laurierblad en de tijm toe en breng op smaak met peper en zout. Doe een deksel op de pan en laat 25 minuten zachtjes pruttelen. 4: Verwijder het laurierblad en het takje tijm en proef of de soep goed van smaak is.


Pin It on Pinterest