Vaak krijgen de Foodsisters de vraag: Ik wil mee doen met het programma in 8 weken slank, maar hoe pak ik het aan met mijn gezin en of partner? In deze blog vertellen wij je hoe je koolhydraatarm kunt eten met je gezin of en partner.

Wij hebben  al meer dan duizend cliënten persoonlijk begeleid in onze klinieken en daar zaten veel vrouwen met gezinnen bij. Zij gaven ons aan dat ze het prettig vonden dat ze door het boek leerden goed te plannen. Daarnaast  leer je jezelf met de cursus ‘in 8 weken slank’ een gezonde leefstijl aan.

Met het koolhydraatarme dieet/ leefstijl worden de koolhydraten in het voedingspatroon zo veel mogelijk verminderd. Probeer het idee van een dieet los te laten en het te zien als het verbeteren van je leefstijl. Je eet met de cursus namelijk niet heel veel anders als normaal, alleen laat je de koolhydraatrijke producten staan.

Het gezin

De recepten en maaltijden uit het kookboek ‘in 8 weken slank’ zijn geschreven voor één persoon. Mocht je gezin mee willen eten met de gezonde menu’s dan kan dat natuurlijk. Met de cursus hoef je maar 1 keer per week boodschappen in huis te halen. Daarnaast gaan wij verspilling van producten tegen dus houd je geen producten over aan het einde van de week. De recepten zijn eenvoudig te bereiden en staan vaak binnen een mum van tijd op tafel. Wil je voor het hele gezin koken vermenigvuldig dan het aantal ingrediënten van een recept met het aantal personen die mee eten. Houd wel rekening met de leeftijd en voedingsbehoefte van je kinderen. Een kind van 4 heeft namelijk een andere voedingsbehoefte dan iemand van 15 jaar. Voor een kind van 4 reken je bijvoorbeeld halve porties.

Zo pak je het aan

Tijdens het ontbijt en lunch kun je gemakkelijk samen eten met je gezin. In plaats van normaal brood eet je Proteinbrood, vezelrijke crackers, yoghurt of soms een omelet. Dit kun je dan ook gemakkelijk maken en samen met je gezin eten aan de keukentafel.

Voor de avondmaaltijd kun je voor je partner en kinderen gekookte aardappels, zilvervliesrijst of volkoren pasta toevoegen, of een mix van volkoren spaghetti en courgette slierten. Je kan dan gewoon het kookboek volgen en kijken wat er van de boven  genoemde producten bij het gerecht past.

De tussendoortjes kun je gemakkelijk vanuit het boek volgen. Ook zijn het goede tussendoortjes voor je partner en kinderen. Er zullen vast en zeker tussendoortjes tussen zitten die ze lekker vinden.

Alle gerechten zijn suikervrij, zo leert je gezin ook gezonder te eten.

Mijn partner wilt ook mee doen met het programma

De menu’s uit het kookboek zijn geschreven voor een gemiddelde vrouw. Mannen hebben over het algemeen namelijk meer spiermassa dan vrouwen waardoor ze een hogere verbranding hebben. Het is dan ook aannemelijk dat een man een hogere voedingsbehoefte heeft, met name een hoger eiwitbehoefte.

Mannen mogen bijvoorbeeld extra bovenop het huidige weekmenu: een stukje vlees of vis en als tussendoortje een bakje kwark, een handje noten, een avocado met wat peper en zout of een gekookt ei.

Bij het ontbijt mag een man 300 ml kwark.

Als lunch mag het portie brood vergroot worden naar 3 of 4 boterhammen bijv. Proteinbrood  of vezelrijke crackers. Wanneer er een omelet gegeten wordt kan er een extra ei worden toegevoegd.

Tijdens een vegetarische avondmaaltijd kun je een stukje vlees of vis toevoegen (150 g).

*Bij een beroep met veel fysieke inspanning, kan je een extra stuk fruit toevoegen.

8 weken lang koolhydraatarme recepten op een leuke en makkelijke manier?

Volg het programma in 8 weken slank met de Foodsisters.

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week kan afvallen met lekkere en koolhydraatarme weekmenu’s

Pin It on Pinterest