Begin elke ochtend met een goed vullend ontbijt. Havermout is gezond, maar als je hier niets mee doet is het een beetje saai en smakeloos. Dit recept is gezond, vult onwijs goed tot de middag en is helemaal niet moeilijk om te maken.

Dit heb je nodig:

  • 50 gram frambozen (diepvries)
  • 50 gram bramen (diepvries)
  • 2 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel amandelmeel
  • 1 eetlepel boter of kokosolie
  • Halve eetlepel honing
  • 200 ml Griekse yoghurt

Zo maak je het:

  1. Verdeel de frambozen samen met de bramen over een klein ovenschaaltje.
  2. Doe vervolgens de havermout, het amandelmeel en de boter in een kom en voeg de honing toe. Kneed met je handen door elkaar totdat er een kruimelig deeg ontstaat.
  3. Schep de havermoutcrumble op het fruit.
  4. Doe het schaaltje 20 minuten in de oven. Strooi de crumble over de Griekse yoghurt.

Oven: 180 graden                                                                                                                                          Bereidingstijd: 10 minuten, bakken 20 minuten

Meer informatie                   Naar de website

Pin It on Pinterest