Sandra: “Ik stond op het punt te accepteren dat ik heel zwaar was. Toen de Foodsisters op mijn pad kwamen, dacht ik dit is mijn laatste kans. Ik ben tot nu toe 11 kilo afgevallen, maar mijn grote voordeel is dat ik minder moe ben, en ook andere klachten verbeterden. Ik kan echt iedereen die worstelt met zijn gewicht, vermoeidheid, moeilijke stoelgang of andere kwalen echt aanraden om dit programma te volgen. Ik ben me ervan bewust dat iedereen lichaam anders is, maar dit werkt voor mij zo goed dat ik hoop dat anderen hier ook baat bij hebben.

Het is zo makkelijk gemaakt. Je hebt een weekmenu, gaat boodschappen doen, maakt het en eet het op. Niet meer of minder Heerlijk! Geen stress om zelf alles te bedenken.”

Lees hier meer informatie over het 8 weken slank programma dat Sandra heeft gevolgd.

Mijn naam is Sandra, ik ben 45 jaar en heb een eeuwige verloofde ,2 dochters ( van 15 en 11) en 2 honden.

Ik heb in mijn jonge jaren gevaren bij de Koninklijk Marine en heel wat van de wereld mogen zien, zowel mooie dingen als de minder mooie dingen… ik merkte wel dat ik toen al op mijn gewicht moest letten, maar wat er aan was gekomen was er ook zo weer af. Ik was heerlijk slank!

Op een gegeven moment wilden we graag kinderen en tijdens de eerste zwangerschap kwam ik gelijk al kilo’s aan, op zijn minst 30, vreselijk, want ik at bijna niets en toch groeide ik enorm. Ik heb nog aan de verloskundige gevraagd of ik niets mankeerde maar die zei alleen maar dat ik dan maar minder moest eten… In ieder geval, onze oudste is ruim 8 weken te vroeg geboren en nadat de storm geluwd was rond haar geboorte ben ik aan het lijnen geslagen en dat is nooit meer goed gekomen, tot nu…

Ik heb werkelijk waar denk ik alles geprobeerd, zakjes, shakes, de helft eten, Sonja Bakkeren, koolhydraatarm, met infrarode acupuntuur ,sporten, in laten pakken, in de warmte sporten,  alles behalve dat dieet met zwangerschapshormonen, dat ging me te ver.

Na een paar jaar nog een keer een dochter mogen krijgen en ook tijdens die zwangerschap werd ik weer heel zwaar zonder reden….en ging ik weer lijnen.

Ook werd ik heel erg moe en redelijk depressief en na veel omwegen kwamen ze erachter dat ik een te trage schildklier heb en kreeg ik medicijnen. Helaas niet altijd even goed ingesteld en ik bleef maar zo moe en te zwaar. Huisarts vond dat ik eerder naar bed moest en rustiger aan moest doen….

Nu weet ik sinds februari dat ik slaapapneu heb en dat ik met een cpap moet slapen, in een woord een verademing want nu weet ik eindelijk waar heel veel van mijn klachten vandaan komen en ik knap langzamerhand op. Keerzijde hiervan is dat ik wel weer kilo’s ben aangekomen en ik stond echt op het punt om of te accepteren dat ik heel zwaar was of om er weer eens echt iets aan te gaan doen en toen kwamen de foodsisters op mijn pad en ik dacht dit is mijn laatste kans…

De IF challenge begon op 9 september en daar ben ik vol ingegaan en met resultaat! In die 3 weken was ik al ruim 5 kilo kwijt! Zo blij mee en  het bewijs dat op deze manier eten wel bij mij past.

Dus na die 3 weken het 8 weken slank programma besteld en ook hiermee aan de slag gegaan en ook dit heeft goede resultaten. Het gaat niet megasnel ( althans ik wil altijd sneller ) maar mijn gewicht blijft naar beneden gaan en dat is het belangrijkste.

Wat ik zo fijn vind aan zowel het IF als aan het 8 weken slank programma is dat het allemaal zo duidelijk wordt uitgelegd. Je begrijpt wat er met je lichaam gebeurd als je bepaalde producten eet en waarom je dat dus dan beter kan laten.

Zo heb ik sinds 9 september dus geen suikerspiegel schommelingen meer en is mijn huis aanzienlijk opgeknapt. Ook mijn stoelgang is met 100% vooruit gegaan. Zal de details besparen….

Normaal gesproken dien je met een dieet of een kookboek alles zelf te verzinnen maar nu is het zo makkelijk gemaakt…je hebt een weekmenu, gaat boodschappen doen, je maakt het en je eet het op. Niets meer of minder. Heerlijk! Geen stress om het zelf te bedenken, lekker voorgekauwd en aldoende leer je wat je wel en niet kan doen…

Je krijgt goede en leuke feedback via facebook en je kan ook nog online je cursus volgen waar je ook heel erg veel van leert!

Mijn man en kinderen zijn nogal lastige eters maar ook zij aten vaak mee en er ontstonden al snel favoriete receptjes, zoals bijvoorbeeld de runderreepjes met notenrijst en mango. Ikzelf ben nogal een lekkerbek en vind de pizzawrap echt fantastisch…die groentewrap zie je niet eens meer hahaha! Zo lekker!

Mijn dochters trainen nogal veel, zijn hockeykeepsters en eten dan ook vaak later dan wij maar we proberen wel zo vaak mogelijk samen te eten. Als zij op een ander tijdstip eten dan warm ik het op, maak het opnieuw of maak wat anders. Daar ben ik nooit zo moeilijk in, als ze maar eten…mijn man past zich ook daarin aan, geen probleem.

Ik kan echt iedereen die worstelt met zijn gewicht, vermoeidheid of andere kwalen echt aanraden om dit programma te volgen. Ik ben me ervan bewust dat ieder lichaam anders is maar dit werkt voor mij zo goed dat ik hoop dat anderen hier ook baat bij hebben. Sterker nog , als ik iemand spreek die hiermee kampt vertel ik altijd over de foodsisters en wat het mij brengt.

Ik ben tot nu toe bijna 11 kilo afgevallen, wat al heel erg fijn is maar mijn grote voordeel zit hem in het feit dat ik niet meer zo ontzettend moe ben, een goede stoelgang heb en geen ontstekingen meer heb in mijn huid…Om een gezond bmi te krijgen dien ik nog 20 kilo af te vallen dus over een paar weken start ik weer met 3 weken IF en dan weer 8 weken slank en zo hoop ik mijn gezonde gewicht te bereiken.

Normaal gesproken hou ik geen dieet vol, maar dit voelt meer als een leefstijl en ik wil dit echt vol blijven houden. En als ik het kan kan een ander het ook! Soms vind ik het heus wel moeilijk, maar dan bijt ik even door en ben ik later trots op mezelf dat ik het niet heb gedaan.

Er zijn zoveel voordelen van het suikervrij en koolhydraatbeperkt eten dat ik het echt iedereen aanraadt!

Sorry dat het niet zo een kort verhaal is , maar ik ben niet zo goed in kort 😊

Ik ben nog steeds heel blij dat ik jullie heb gevonden en ik weet zeker dat ik aanstaande zomer heerlijk weer eens in een leuke jurk zal lopen ,

Nogmaals dank!

Warme groet,

Sandra

 

Lees hier meer informatie over het 8 weken slank programma

Pin It on Pinterest